SLM-passagiers voor de derde keer gestrand

44

PARAMARIBO, 6 mei – SLM-passagiers voor Amsterdam, Nederland, zijn voor de derde achterenevolgende keer gestrand. Ditmaal is er iets mis met een motorpomp van de Airbus van het Spaanse IberWorld. Het toestel is aan de grond gehouden op de luchthaven Schiphol. Verwacht wordt dat de reparatie niet meer dan een dag in beslag zal nemen.

De passagiers dan alsnog worden overgevlogen. “We zijn weer geraakt door een tegenvaller, nadat we afgelopen week al geconfronteerd werden met een vertraging”, zegt SLM-woordvoerder Rudi Westerborg. De passsagiers zijn goed opgevangen, dus worden dit keer minder klachten verwacht. De Airbus moest leeg vertrekken naar Zwitserland, nadat muizen waren gevonden aan boord.

Bestrijding op de Johan Adolf Pengel-luchthaven was niet mogelijk, omdat lokale bedrijven niet beschikten over het juiste materieel. De Boeing 747-300 van de SLM is pas na 20 juni weer terug van reparatie bij de fabrikant. Het tweede SLM-toestel, de MD-82 voor regionale routes, staat nu ook aan de grond. De routes naar Brazilië en Jamaica worden maar moeizaam onderhouden.


44 REACTIES

 1. SLM nog even en jullie kunen je eigen mensen niet meer oplichten .
  een tip zet jullie je hebben en houwen alvast te koop kloot zakken.


  Maak melding

 2. Nooit last van gehad.Op tijd vertrekken en optijd terugnaar nederland.Het komt er van als je goodkoop wilt reizen.Die turken hadden ook last van lekkende brandstoftank en nu de Espanjola met een dooi-mus(muis)in de bagageruimte.Dus uitkijken geblazen met een gehuurde “LADA’s”.Ik ben er trots op met mijn EGI SANI(SLM).


  Maak melding

 3. Ik ben altijd op tijd vertrokken met de SLM. Waarschijnlijk gewoon pech. Jammer. Maar goed dat de veiligheid hoog staat. Liever een vertraging dan met een kapot toestel de lucht in. Ik hoop dat de 747 snel terug komt. Veel sterkte SLM, ik laat jullie niet vallen.


  Maak melding

 4. SLM…”Sranang Lucht Malaisse”…..

  Die sukkels van de SLM!Complete mismanagent bij SLM; vlgs insiders, staat dit bedrijf al op het randje van faillisement door:

  1)Te hoge overhead…honderden medewerkers op hoofdkantoor in Suriname en één valse trots die geen geld opbrengt; dit bedrijf wordt gerund net als de surinaamse overheidsbedrijven, traag,ondeskundig,”zeven even mentaliteit” en politieke vriendjes.
  2)Valse trots: kopen van een stuk schroot om de wereld iets/wat te bewijzen??. Het was veel goedkoper geweest om een toestel van een nieuw type te leasen;zuiniger, minder onderhoud en ondanks leasekosten meer return on investment. (de 747 Boeing stond ergens in een amerikaanse woestijn bij 35 graden op een schroothoop in de openlucht weg te roesten want het was allang technisch en economisch afgeschreven.Maar in ons mooie land, Suriname bestaat er een cult van schoften,despoten,witte boorden criminelen en vriendjespolitiek en door dit alles in overtreffende trap zal ook een SLM nooit overleven.
  Het wordt tijd dat er echte ondernemers aan het roer gezet worden alla “Charap” (Staatsolie), “Parmesar”( AC ziekenhuis)die hebben bewezen dat surinamers het ook kunnen om infrastructuren op te zetten van duurzame karakter.

  dr.ir. Roy J.


  Maak melding

 5. óók hier geld, verdienen en maar verdienen ten koste wat dan ook ( veiligheid van de mensen) Onderhoud van de vliegtuigen vindt men NIET belangrijk. SLM richt zich alleen maar op het geld wat de passagiers moeten opbrengen. Alhoewel ik het service in het vliegtuig beter vind dan de bij KLM.
  Mensen doe iets aan je imago .en houdt je naam en logo in ere.


  Maak melding

 6. Vaarwel SLM! Straks komen Martinair en TUI en is het definitief gebeurd. Jammer voor al die 600 leden van de Surinaamse Partij van de Arbeid (de SPA weet je wel, waar de baas Gilds als witwasser en crimineel tegen de lamp is gelopen), die op de loonlijst van de SLM staan. Wat moet een vliegmaatschappij met anderhalve kist in Godsnaam met 600 werknemers?


  Maak melding

 7. Ter aanvulling op mijn eerdere bericht:

  Ook al is het staartstuk van de “SLM-747 schroot” binnenkort gerepareerd de rest v/h toestel blijft oud en versleten.Gevolg is nog te volgen opeenvolgende reparaties en dus in de toekomst weer cancellations en delays van vluchten en dus veel ergernis v/d reiziger.
  Komt nog bij:de FAA eist dat, om te kunnen vliegen en landen op airports het toestel aan strigente technische luchtwaardigheidsregels gebonden is. Gevolg is dat de onderhoudskosten verder zullen stijgen. Gegeven het feit dat deze kist ook nog eens een “gasguzzler”is die je niet zuiniger kan laten vliegen (waarom was het al jaren geleden weggedumpt door de KLM in de USA?) en de “Big Vriendjes-CLUB” van SLM medewerkers is dit bedrijf inderdaad op sterven na dood.

  dr.ir. Roy J.


  Maak melding

 8. Boontje komt voor z’n loontje.
  Dat komt als de mensen jarenlang uitgemolken worden tegen woekerprijzen. Dan is er toch nog gerechtigheid.
  “SLM” staat voor “slechte luchtvaart maatschappij”.


  Maak melding

 9. Ik ben zelf geen Surinamer, maar heb wel een aantal keren van de SLM gebruik gemaakt. Ze laten zeker steken vallen, met vaak zeer vervelende gevolgen voor de reizigers.

  Maar jongens, de SLM is JULLIE ding. Jullie moeten er trots op zijn dat jullie een luchtvaartmaatschappij hebben, die met beperkte middelen doorgaans toch een redelijk product neerzetten. De problemen met de 747, daar kan de SLM niets aan doen. Ondanks problemen en tegenslagen, verdient de SLM de steun van alle Surinamers en van hen die Suriname een warm hart toedragen!


  Maak melding

 10. Ik vind het jammer dat men zo slecht over de S.L.M. praat.Het doet je wat als je langs schiphol rijdt ,en je ziet die kist van SURINAME staan.Als ik moet kiezen tussen SLM OF KLM ,vlieg ik eerder met de SLM . Reizigers niet moeilijk gaan doen veiligheid staat boven alles, dus blijf de SLM steunen .Later zullen jullie ook praten over de trots van SURINAME de SLM .Kijk maar naar de STAATSOLIE.


  Maak melding

 11. Jongens jongens,
  Shame on you. Waarom zo dom uit de hoek komen. Hoeveel van jullie gaan niet naar de sloop voor een tweedehands onderdeel voor zijn tweedehands of misschien derdehands auto.

  Ten aanzien van de SLM het volgende. De SLM doet echt haar best om goed door te komen.
  Het schipholincident dat de boeing daar schade heeft opgelopen bewijst nu alleen maar dat de KLM een grote klootzak is. Nu schijnt de KLM geen toestellen te hebben danwel dat zij hogere tarieven vragen voor een vervangend toestel. Sta er even bij stil. Heeft de KLM ooit eens andere toestellen (maatschappijen) ingehuurd indien één van haar toestellen aan grond bleef staan door wat voor reden dan ook? Nu de samenwerking er niet meer is zie je vreemde situaties ontstaan. Prijs Martinair en Tui niet de lucht in want als de SLM onthoofd wordt dan is het koekje van Transatlantische route weer verdeel onder drie koloniale broeders. Wil je dat zo graag?

  Ik heb liever dat wij de SLM. Als wij in het vervolg bij e SLm zouden boeken en de KLM categorisch zouden afwijzen, hebben wij het voordeel om de SLM in de lucht te houden, economisch slagvaardig te maken zodat er ook andere toestellen vanwege de grotere capaciteit gekocht kunnen worden.

  De meesten van ons hier in Nederland zijn er debet aan de SLM niet te steunen. De harde valuta heeft de SLM nodig. Dat er wel eens corruptie is, hetzij zo. Waar heb je dat niet? Ooit eens zal het besef groeien dat er bezuinigd moet gaan worden en dan de bezem er door heen met 600 man personeel of in de toekomst dat er meer gewerkt zal worden door de uitbreidingen zonder extra personeel.

  Nog het volgende
  Liever de SLM in de lucht dan de KLM op je rug. (Dat geld groeit niet op je rug).


  Maak melding

 12. Amsterdam 7 mmei 2006

  Nou, aktie reaktie. Ik vind dit dapper en moedig van jullie jongens ga zo door. Ik ben blij dat jullie durven op te komen voor ons gelief Suriname.

  De wereld mag het ook weten over de ontwikkelingen van Suriname.


  Maak melding

 13. Dag lieve mensen,
  even serieus. Alles wat nu verkeerd gaat met de 747 en de gehuurde vliegtuigen is een WAARSCHUWING. Wanneer niet serieus wordt gereageerd, is een catastrofe als met de Anthony Nesty een logisch gevolg. Ik doe een beroep op de gezaghebbers op vele fronten = SLM-leiding, maar Surinam-leiding in het algemeen. Wordt wakker, zet je in voor het mens-, dier-, milieu-,lands- EN BEWUSTZIJNSbelang VAN SURINAM. Surinamers zijn schitterende mensen, Suriname zelf is een rijk land. We hebben een grote verantwoordelijkheid. Wie van de gezaghebbers DURFT het verschil in te luiden?
  Ik ben in elk geval heel blij met het voorbeeld dat de leiding van Staatsolie en AC-ziekenhuis geven. Waarom heeft Surinam een afgedankte 747 in bezit?
  Omdat de Surinaamse onderhandelaars zich hebben laten neppen door de Nederlanders. Dat zegt iets over de Surinaamse onderhandelaars; zoveel vinden ze zich waard.
  Maar ook op andere gebieden verkopen we onszelf voor een halve cent.
  Surinamers verenigd u en gebruik de waardigheid die je allen hebt om dit land op een hoger plan te krijgen en maak je met je rijkdom minder afhankelijk van Nederland; er zijn zoveel andere landen op deze aardbol.
  Is het algemeen bekend, dat Martinair een dochter is van de KLM? Dus pas op de prijzen!!! Groet…Heidi


  Maak melding

 14. Deze menen, hehe, de regering van suriname, kan geen eens een nieuwe vliegtuig kopen, volgens mij is dat ding meer een fiets, ned heeft omi veel vliegtuigen, maar als de klootzakken van suri al dat geld in hun zak zetten, dan komen ze nooit er uit dush za mogen dat ding op te koop zetten, latezzz


  Maak melding

 15. Beste Wolf,

  Bedankt voor jou inspiratie, maar ik ben bang dat het niet meer helpt. Deze gevoelens jegens de slm is niet van vandaag op morgen opgewekt. Deze zijn tientallen jaren opgekropte woede, gevoel van uitgebuit te zijn en volstrekt arrogant bejegend te zijn door de slm. Het is een surinaams publiek geheim dat de slm van mismanagement, corruptie, patronage, ondeskundigheid, hooghartigheid en grootsprakerigheid aan elkaar hangt. Immers de surinaamse luchtvaartwereld bestond decenia lang alleen maar uit de slm/klm. De slm heeft de surinamers nooit het gevoel gegeven dat men trots erop moet zijn. Ze hebben altijd de houding gehad van dat klanten blij moeten zijn dat ze een heel erg dure ticket bij de slm mogen kopen en zodoende mogen bijdragen aan het instand houden van een kind met een waterhoofd. En laten we eerlijk zijn beste heer/mevrouw Wolf, een mens wilt toch trots zijn op iets dat funktioneert? De slm heeft zichzelf kreupel gemaakt maar wilt toch telkens meedoen aan de marathon van de olympische spelen.
  Nogmaals bedankt en het gaat u goed


  Maak melding

 16. Wat jammer nou weer,eerst muizen -lege vlucht terug..kost veels te veel geld allemaal.Ik heb begrepen dat SLM uit financiele redenen van spaanse maatschapijen en anderen goedopere te huren bedrijven voor transport van mensen !!
  Ik begrijp niet waarom SLM vriend KLM niet gevraagd word om de passagiers te vervoeren..KLM heeft genoeg plaats!
  Ik snap niet waarom SLM de KLM niet chartert,waarschijnlijk omdat er dan geep piek verdient wordt door de SLM..die MD is zwaar verouderd man ik heb een keer meegemaakt op 20000ft hoogte dat de Windscreen barste(voor glas van de cabine)..gelukkig weten de Surinaamse piloten met dat soort gebreken om te gaan want we doken gelijk naar 2000 ft of zo iedereen was like what the hell is going on!!
  Veilig geland moest ik toch weten whats up,dus ik naar de hangar waar ik vrienden heb
  en gechecked wat er was..nou vooraam zat een dikke barst in..gelukkig was het dubbelglas anders waren we er geweest!
  Ik hoop en zou graag willen zien dat mensen niet alleen kijken naar de ticket prijs en kiezen voor 50 euro goedkopere tickets ,omdat de veiligheid daarbij ook een rol kan spelen..en de service niet te bedenken!
  Wij praten allemaal zo gemeen over de KLM dat ze vampieren zijn en slecht,maar ze hebben ons wel al die jaren veilig gevlogen met een goede service behandelt (al die lieve stewardessen en coole stewards)en daarom mogen wij ons niet ondankbaar tonen naar de KLM!!!Ik las ergens dat KLM zou stoppen met naar Suriname vliegen..maar ik heb ze persoonlijk gebeld en er is niets van dat waar..KLM blijft op Sur vliegen,en gelukkig ook maar!Ik denk dat de SLM haar beste tijd heeft gehad en mischien de overgebleven boeings en MD moeten ruilen tegen twinotters en helicopters,dan kunnen ze ook iets doen in het binnenland van Suriname als het nodig is!
  SLM moet maar terug naar binnenlandse vluchten en de buitenlandse vluchten overlaten aan de beste en duurste maatschapijen,want wanneer er zo,n 300 euro per ticket vliegtuig in zee stort dan gaat iedereen weer janken!!
  Als je naar Suriname wilt gaan ga naar http://www.klm.nl en koop zelf je ticket,bepaal zelf met wie je vliegt!
  Het is een kwalijke zaak dat er zo nonchalant wordt omgesprongen met de levens van Surinamers!Ook moet er een onahankelijk toeziend oog worden gehouden op de SLM ivm het huren van slechte vliegtuigen!!
  Het huren van een slecht vliegtuig Neef Westerborg,is moord ,kijk uit dat jij je handen niet brand,en de Westerborgers in discrediet brengt met je slap geouwehoer!
  groeten Puck!


  Maak melding

 17. Wat jammer dat Surinamers zo reageren over hun
  eigen vliegtuigmaatschappij.
  K.L.M heeft ook zijn problemen,maar daarover hoor je niets,is een maatschappij die geld heeft dus…………..
  Iedereen mag een mening hebben,maar probeer positief te blijven.
  En als wij als Surinamers of moet ik zeggen alochtonen Nederlanders meer gebruik maken van de K.L.M .Hoe kan de S.L.M zich verder ontplooien ? Veligheid houden ze wel hoog in het vandel en dat is eem pre voor mij.


  Maak melding

 18. Beste mensen,
  Ik ben heel trots dat wij op dit moment een eigen 747 hebben. Dat hij nu stuk is, is buiten de schuld van de SLM. Ik werk zelf op Schiphol, en zie de 747 dagelijks staan.
  Ze hebben tenminste een betere servicies, dan de KLM.
  Een trotse Sranang Mang!


  Maak melding

 19. Wanneer is er eens een keer “NIKS” met dat vliegtuig, durft men toch nog de stap te nemen om met deze maatschappij te vliegen. Totdat er iets ergs gaat gebeuren. Neem maar een voorbeeld van KLM.


  Maak melding

 20. Wat een toestand met SLM (Slechte luchtvaart maatschappij), wanneer gaan jullie eindelijk failliet, hiep hiep hoera, de zakkenvullers gaan nu eraan, stelletje boeven, daarom gaat su nooit voorruit, eerst jullie zakken vullen met binnen en buiten vrouwen en daarna de burger leegplunderen. boontje komt om zijn loontje


  Maak melding

 21. wel mensen alles van suriname is een rommel
  het is gewoon rommellig in het land .
  voor example begin bij de regering.

  weten jullie dat slm niet naar america mag vliegen? want ze voldoen niet aan de voorwaarden.

  om van miami naar sur te vliegen kost je al $740 en om van usa naar nederl dan praten we om 9-10 uren vliegen en dat kost je nog geen $500.

  zeg me is het niet erg?
  deze knullen zijn bezig het arme volk letterlijk en figurelijk te verkrachten.


  Maak melding

 22. Wolf,

  in beginsel heb je gelijk. Maar…ook Nederlanders kunnen er, wat de KLM (service hebben ze nog steeds niet uitgevonden) betreft, wat van! Juist omdat het ‘nationale’ trots te grote steken laat vallen, is terecht dat men haar op een negatieve manier bekijkt.

  Het gaat bij SLM erom dat er nu problemen zijn die konden worden VOORKOMEN!!! Zeg het nou zelf…600 man personeel voor totaal 4(?) vliegtuigen?!!!

  Enne, zelfs met een Mazda 626 overkomt dit je niet! 😀


  Maak melding

 23. Bij de KLM gebeuren ook de vreselijkste dingen aan boord geloof me, alleen dat hoor je niet zo vaak omdat het een grote maatschappij is.
  Air France vliegt nog steeds met een nog oudere type (boeing 747-200), de 747-300 van de SLM heeft jaren naar Suriname gevlogen, alleen was de kleur blauw, dus ik vind het een beetje raar dat er zo over wordt gesproken.
  Over de concurentie van TUI en Martinair, er wordt rond 30 euro ofzo goedkoper gevlogen, ik ken martinair van binnen en buiten.
  Als Surinamer zou ik zeggen steun de SLM, want je weet niet hoe die tata’s (klm martinair enz) de Surinamers uitlachen en belachelijk lopen te maken, en jullie domme mensen lopen die tata’s nog op te hemelen ook.
  SLM heel veel sterkte en ik hoop dat het allemaal goedkomt, alles en iedereen heeft tegenslagen, maar als jullie in jezelf blijven geloven komt t echt een dag goed.

  First Officer


  Maak melding

 24. wat een overdreven reactie,s allemaal
  van de spaanse maatschappy ,weet ik niets
  maar de SLM 747– is een degelijke vliegtuig–dat die beschadigd is -kan de maatschappij niets aan doen

  eddy


  Maak melding

 25. Het is leuk om kritiek te hebben op SLM, maar ze hechten tenminste waarde aan de veiligheid van de pasagiers.Dat er verkeerde beslissingen worden genomen door bepaalde individuen ga ik niet ontkennen maar alleen kritiek stuwen op de weinige initiatieven die genomen worden helpt ook niet. Als TUI, Martin Air en KLM naar Suriname in de toekomst naar suriname vliegen zal de SLM binnen de kortste keren worden geëlimineerd. Dat lijkt voor ons als pasagiers een voordeel maar schijn bedriegt….


  Maak melding

 26. jongens,niet zoveel commentaar, want lievr dat ze nu van te voren zeggen dat het niet kan, en als het te veel wordt gaan ze het toch laten doen om de naam hoog te houden en dus, het is een ere trots voor suriname, die broko sani


  Maak melding

 27. Bij het failliet gaan van de SLM kan je de “surinaamse” reiziger niet verantwoordelijk houden. Dan is de SLM- directie toch echt wel de enige eindverantwoordelijke. Als de SLM geen steun van haar reizigers ondervindt, dan zal zij middels campagnes moeten zorgen dat haar imago verbeterd wordt. Wij moeten niet denken in SLM – KLM termen, maar zoals men in de geliberaliseerde markt wil: shoppen en boeken bij die maatschappij waar we ons het meest kunnen vereenzelvigen. Nationale trots mag in dit geval zeker niet prevaleren boven veiligheid.

  Het is echter jammer dat de SLM- directie tot nu toe geen verandering wil of durft te nemen in het besturen van de organisatie.

  Ik zal eerlijk bekennen dat ik liever niet met de SLM vlieg, maar dat neemt niet weg dat dat in de toekomst kan veranderen. Ik geloof namelijk wel dat de kennis en kunde aanwezig is bij de SLM- directie om het tij te keren.

  Waar ik mij vaak ook aan stoor is het feit dat wij surinamers discussieren door anderen te beledigen en uit te schelden. Als wij nog op dit niveau met elkaar in gesprek treden kunnen we onszelf toch niet serieus nemen?

  Denk alsjeblieft oplossingsgericht, en respecteer elkaar, ook al ben je het totaal niet eens met bijv. de SLM- directie.


  Maak melding

 28. wel,wel het nieuws over toerisme uit suriname dat klopt niet.
  wat zij zeggen over dat de passagiers goed zijn opvangen is niet waar,er zijn veel van hun benadeeld,anderen hebben onslag gehad die werk hebben.
  en op zanderij werd er niet eens wat water aangeboden aan de passagiers,en zegt men dat de passagiers goed zijn opgevangen,en ook geen goede info hebben gegeven aan de passagiers.
  en hoe zit het met de schade van de passagiers die ze hebben gehad.

  riccia.


  Maak melding

 29. Geachte lezers,
  Ik heb alle commentaar van jullie gelezen.
  Het enige wat ik wil zeggen is, SLM had nooit
  deze vliegtuig moeten kopen.Metaalmoeheid hij heeft reeds zijn werk gedaan.Suriname had liever een nieuwe moeten leasen.De oude vliegtuigen kosten veel geld voor onderhoud.
  Ik hoop dat Suriname in de toekomst hier aan wat gaat doen.
  Ik heb ook met oudere vliegtuigen gevlogen.
  Dus mensen jullie hoeven niet bang te zijn om de SLm te vliegen.
  Dew


  Maak melding

 30. den haag 10 mei 2006

  het is toch te erg voor woorden dat Sur zo kampt met pech.
  het zou voor de economie goed zijn als er regelmatig toeristen zouden vertoeven in sur.
  ik wens sur en slm veel succes
  m vr gr roswitha


  Maak melding

 31. Dat passagiers goed zijn opgevangen klopt geen….van.Op zanderij stond niemand van de slm die gestrande passagiers tewoord kon staan. Mensen die vanuit Nickerie rechtstreeks naar Zanderij kwamen, geen onderdak op SLM-kantoor aan de dr.sophie redmondstraat trof men gesloten deuren, niemand om de passagiers op te vangen of om info te geven. Men denkt slm te steunen door met hun te vliegen.SLM…..vaarwel Nooit meer succes grt rei


  Maak melding

 32. Die bakra’s op schiphol zijn niet dom. Op hun eigen manier pakken ze de SLM ook hard aan.In de laatste 2 jaar heb ik 2 keer met de SLM en 2 keer met de KLM gevlogen. Op schiphol aangekomem met de SLM kan je 4 uurtjes wachten totdat je eindelijk buiten ben. Met de KLM was ik beide keren binnen een uur de laatste chekking gepasseerd. Dus denk na wat ze aan het doen zijn.


  Maak melding

 33. Wij zijn weer geraakt door een tegenvaller, maar mi boi, straks komen onderdelen uit de lucht vallen.

  Weer huilen dit is geen tegenvaller, maar slecht beleid.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.