vrijdag, december 8, 2023
HomeOnderwerpenEconomieNieuwe brandstofprijs: zuinig rijden, prijscontrole

Nieuwe brandstofprijs: zuinig rijden, prijscontrole

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 6 mei – De brandstofprijs stijgt internationaal vanwege allerlei factoren en lokaal is daar niets aan te doen. Dit zegt minister Marica van Handel & Industrie, HI. De regering rest niet meer dan de marktwerking de vrije loop te laten. Wel mogen handelaars rekenen op gepaste maatregelen bij misbruik. Ook wordt autobezitters geadviseerd zuinig te rijden.

Op voorbeeldig mag gerekend worden. “U kent mij langer dan vandaag en wanneer ik de gemeenschap vraag om noodzakelijkerwijs zuinig om te gaan met brandstof, verwacht u niet dat ik mij anders zal gedragen,” zegt Marica. Ook bij de overheid neemt de druk toe. Met maar liefst zeventien ministeries en nog de bureaus van de president en de vice-president, valt ook niet anders te verwachten.

Ministeries hoeven niet uit te zien naar meer dan hun maandelijkse brandstofrantsoen. “U moet weten dat door de brandstofverhoging wij als overheid ook minder kunnen doen. Nu al zijn op alle departementen inventarisaties aan de gang om ervoor te zorgen dat diensten niet dubbel uitrijden”, aldus Marica. Wie “niet verzuipen” wil, zal binnen het toebedeelde budget moeten blijven.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

7 REACTIES
 1. Nog steeds zijn er ezels in Suriname tot wie het nog niet is doorgedrongen dat de brandstofkosten hoog zijn en dat er een doorberekening zal moeten plaatsvinden in de electriciteitstarieven.Per gezin zal men meer moeten gaan betalen voor energie/stroom. Suriname heeft geen keus meer. Kernenergie is het antwoord. Suriname moet eigen kerncentrales krijgen.


  Maak melding

 2. Een zeer vreemde opmerking van uw kant dhr/mw. Polygaros!

  Men is er in Suriname er derdege van bewust dat de brandstof prijzen slecht zijn voor de (lokale) economie. Idd. rest hen niets anders dan de vrije marktwerking.

  Overigens is Kernenergie een te dure oplossing voor Suriname; Er zal dan wederom geld wegstromen naar het buitenland ipv dat er een geldstroon NAAR Suriname is of wordt opgezet.

  Waarom geen belletje naar buurland Brazilië? Daar rijden de auto’s op een mengsel van alcohol en benzine (bio-brandstof).

  Brazilië voelt daar mede geen grote negatieve gevolgen van de te hoge olieprijs.

  Wel stoor ik me aan het feit dat ‘er eerst onderzoek moet worden gedaan’…en daarna gebeurt er NOG niets!!

  mvg,
  Pirate


  Maak melding

 3. Kernenergie…. in Su…huh

  Neem ff een voorbeeld aan een der landen in zuid Amerika. Ik ben vergeten welke. Daar doen ze op een hele verantwoorde manier aan recyclen van afval.een gehele omtrek is opgebouwd uit afval waardoor er energie onstaat. Milieu bewust bezig. Velen van arbeid voorzien. Of het nu afval verzamelen is of in de fabriek werken. Is die ene omtrek voldaan, begint men aan een andere. Waarom niet zo een overeenkomst aangaan met een buitenlands bedrijf?????


  Maak melding

 4. zo te zien zijn er nog altijd ezels in het land dieniet kunnen denken als men a roept zeggen ze ook aen nog heel hard ook .
  zij moeten moeten windmolens zetten en dat is pas goed voor het milieu en geen kernenergie.suriname is al vervuild en dan willen ze nog een kerncentrale zettten .
  het bevolking moet beter protesterenen voor hun rechten vechten en niet aan een ander laten en acties hoeden hoe het beter kan gaan in suriname.

  suri………..


  Maak melding

 5. In Brazilie rijden alle auto’s op Alcohol. Geen gedoe meer met de wereldprijzen van de olie en je bespaart een heleboel deviezen.
  De fout die de Brazilianen hebben gemaakt is dat zij alcohol uit suikerriet destilleren en aangezien alcohol een bijprodukt is, krijg je een gigantische suikerberg.
  Nu is gebleken dat je uit bittere cassave het omgekeerde effect van rietsuiker kan bereiken, te weten: 96% alcohol en 4% afval.
  Nu de discussies in Suriname omtrent duurzame energie zijn losgebarsten, zou deze mogelijkheid als alternatieve energie voor Suriname, moeten worden meegenomen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES