Gezochte Nederlandse crimineel wordt uitgeleverd

27

PARAMARIBO, 6 mei – De door de Nederlandse justitie gezochte crimineel Julius Delano Pinas is in Paramaribo aangehouden en zal binnenkort worden uitgeleverd. Dit meldt het Korps Politie Suriname, KPS. Pinas is opgespoord en aangehouden na goed voorbereidend werk van het Bijzonder Opsporingsteam van de politie.

Tegen Pinas is onlangs een Europees opsporingsbevel uitgevaardigd. Hij werd gezocht voor het in Nederland plegen van een moordaanslag op een vrouw. Hjet slachtoffer heeft zwaar lichamelijk letsel overgehouden aan schoten die op haar zijn gelost. Pinas heeft na de daad kans gezien naar Suriname uit te wijken, waar hij zich geruime tijd verborgen heeft weten te houden.


27 REACTIES

 1. O wat erg ,wanneer levert nederland die moordenaar van dat Surinaams meisje uit?O dat doen ze niet, waarom die voortvarendheid?Is Pinas Surinamer of nederlander?


  Maak melding

 2. En weer is Suriname als de kippen bij om die bakra`s te plezieren.
  Waarom niet een eerlijke ruilhandel,de moordenaar Hugo Nijbroek voor Julius Pinas.Peter R de Vries heeft die lafbek opgespoord, heeft Suriname om zijn uitlevering gevraagd,zo ja dan over gaan op die ruilhandel.Voor wat hoort wat,zo denken die bakra`s dus doen.


  Maak melding

 3. Er kan wel gezegd worden dat Suriname altijd erop uit is de Nederlanders te plezieren, maar minister Donner heeft na vragen van het Tweede Kamer lid Nawijn gezegd dat hij nooit een uitleveringsverzoek van de Surinaamse regering ontvangen heeft om H.Nijbroek uit te leveren. Misschien dat er meer druk moet komen op de Surinaamse regering om dat te doen?


  Maak melding

 4. Ik hoop ook dat Nijbroek ook zijn straf zal uit zitten in Suriname. Die Nederlanders zullen straks vertellen dat de zaak verjaard is en dat Nijbroek niet terug kan naar Suriname.
  Suriname waar mee zijn jullie nou mee bezig? Knielen voor die Nederlanders en doen wat ze graag willen. ga maar zo door.


  Maak melding

 5. Natuurlijk moet er gerechtigheid geschieden!
  Suriname levert Pinas uit en Nederland Nijbroek toch? Het mes snijdt aan twee kanten. En het mag absoluut niet zo zijn dat Nijbroek hier zijn straf uitzit! Kom op surinaamse regering, halen die Nijbroek.

  jenne


  Maak melding

 6. HIj is een nederlander. want ze zeggen gezochte nederlandse crimineel wordt uitgeleverd aan nederland.Maar ik hoop dat ze nijbroek uitleveren.Suriname is een klote land.ze sloven zich te veel uit voor die tata,s Debby was mijn vriendin en die ouder hebben heel veel verdriet.


  Maak melding

 7. goedzo stem voor front,nu gaan jullie bakrapoep eten, dus niet klagen,en de volgende keer stem je weer voor front, wie weet mag je een beetje plas van een bakra drinken, en als je slim ben stem je weer voor hun, dat doen jullie toch in suriname altijd.


  Maak melding

 8. beste mensen ,suriname is altijd afhankelijk geweest van ned ,en dat weet ned heel goed.de regering in su is te koop je kan ze een voor een omkopen dus wie zou geen gebruik hier van willen maken,we zijn nog steeds de reserve van de blanken als een ras die een zwart hart heeft dan zijn de blanken het.en sramang oe opo oeng ai wordt geen schoot hond van ned.de mogelijk heid bestaat om zelf standig het land te regeren.neem een voorbeeld van china en india .nu gaat zelf de amerikaanse rpesident naar toe omdat het goed gaat met deze landen.vene en sardjoe ga jullie naar huis en geef de ander een kans.


  Maak melding

 9. Kijk het is niet goed als Pinas dat echt heeft gedaan maar ok, ik snap niet dat Suriname niet zonder die bakra’s kan.Als die bakra’s hun werk beter hadden gedaan dan hadden ze Pinas wel kunnen pakken voordat ie vertrok vandaar. Als een Surinamer Holland uit ga zijn ze allang blij dat ze niet eens zn papieren checken maar als die binnenkomt hmm die ka 100% controle wacht ze op.

  Of is het iemand die Nederland binnenkomt een crimineel en iemand die Nederland verlaat niet??

  Juist ja laat ze ruil doen met die Nijbroek ofzo want voor niks gaat alleen de zon op en weer onder.

  Het lijkt wel of die ka witte mannen het nog steeds voor het zeggen hebben in ons Swietie Suriname.

  Zet ook een ka inburgingeringstest voor die dagoe’s.


  Maak melding

 10. Als er mensen zijn die een moordenaar gaan verdedigen slechts omdat hij een Surinamer is, dan kunnen we echt inpakken. Ik ben slechts solidair met positief ingestelde Surinamers en zij die zich aan de wet houden. De rest mag wat mij betreft de Noordzee in.


  Maak melding

 11. uitleveren die criminelen .elk beschaafd land levert een crimineel uit en zo hoort het .je hebt mensen die het afkeuren maar voor mij is dat een teken van iets hebben op je kerfstok .vene doet er goed aan om een voorbeeld te stellen aan mensen die een chaos van dat land willen maken.
  suriname heeft geen criminelen nodig weg met dat tuig .opbergen in holland ook de bolletjes slikkers


  Maak melding

 12. dus die man zou een familie van je hebben vermoordt en je hoort dat deze man vrij rond loopt in suriname .wat ga je doen!!!!!
  wat moeten die nabestaanden doen vraagt krontowatra zich af .moeten zij zeggen nee niet uitleveren omdat het holland is !!!
  jullie zijn gewoon ziek en achterlijk bezig de genen die niet willen dat suriname deze moordenaar uitlevert .vandaar dat suriname steeds achteruit gaat als het om corruptie en vriendjes politiek gaat .waar zijn de normen waar zijn de rechten van de en plichten .banana republiek is het .


  Maak melding

 13. Waarom reageren wij Surinamers altijd zo dom! En altijd maar over bakra’s en “wij” en “zij” lullen. Als bepaalde zaken juridisch niet goed zijn geregeld dan wordt het lastig. En wees trots dat jouw land wel criminelen uitlevert. Bovendien als Pinas een Surinaamse nationaliteit had gehad, dan was hij ook niet uitgeleverd. Ik schaam me als Surinamer voor altijd die domme, emotionele reacties. Jullie voelen je door bakra’s benadeeld, maar blijven wel hangen in dat schijt land. Kom naar Suriname om de boel op te bouwen!!! En constructief graag!


  Maak melding

 14. Beste RastaKrabita,

  Je wil weten of Pinas Surinamer of Nederlander is.

  Wel…zie en lees de kop het artikel.

  Suriname heeft een Uitleveringsverdrag met Nederland. Omdat hij, Pinas, Nederlander is en het delict in Nederland is gepleegd, kan Suriname hem uitleveren.

  Het geval Nijbroek is een ander verhaal. Op het terrein van de Uitvoering van een opgelegde straft, hebben Suriname en Nederland geen verdrag. Daarom kan Nijbroek, die Nederlander is, zijn straf (nog) niet in Nederland uitzitten. En Nederland levert zijn eigen onderdanen niet uit. Trouwens, Suriname levert zijn eigen onderdanen ook niet uit


  Maak melding

 15. Quote Jay,
  Op het terrein van de Uitvoering van een opgelegde straft, hebben Suriname en Nederland geen verdrag.
  Unquote

  Aan een dergelijke verdrag zijn Santokhi en NL nu bezig te werken, dus dat ook eze uitleveringen mogelijk worden. Ik ben dan benieuwd of Sur. Brunsie en Bouta dan ook zal durven oppakken en uitleveren.


  Maak melding

 16. Beste mensen,
  Wij houden allemaal op onze eigen manier van Suriname. Iemand die een delict pleegd, vervolgens naar Suriname vlucht en daar gewoon rondloopt heeft geen respect voor land noch volk. Suriname is geen tweede Libie waar al het uitschot van de wereld welkom is. Hoe kan men zich nog veilig voelen als men deze mensen een veilig onderdak gaat verschaffen. UITLEVEREN DIE HANDEL. Suriname is geen “Openlucht bajes”.
  Onze voorouders hebben ons zorg en liefde voor elkaar en het land bijgebracht. Verschoon het dus van mensen die denken dat ze met een vrijbrief “criminaliteit toegestaan” zich vrij mogen bewegen in Suriname.

  Kotomisi


  Maak melding

 17. Eindelijk iets positiefs.op sluiten die handel. een ieder die zich bezig houd met criminele activiteiten moet worden gestraft.maakt geen ene fuck uit asl het nou een suri of tata is.op naar de galg.hoera.!!!!!


  Maak melding

 18. vene als u dat doet om die pinas uit te leveren dan ben u een echte aap oke maakt plaats voor anderen als u het land niet kan besturen careca


  Maak melding

 19. Feiten moeten onder ogen gezien worden.Uitleveren dat crimineel gebroed en niet dom emotioneel reageren zonder dat je weet waar t om gaat.


  Maak melding

 20. Het is een goede zaak dat pinas uitgeleverd word. Het is een nedelander (van suri afkomst) die naar suri is gevlucht. Hij heeft een strafbaar feit gepleegd en dient hiervoor gestraft te worden. Het zou van de gekke zijn dat iemand een strafbaar feit pleegt en vervolgens straffeloos kan uitwijken naar een ander land. (Stel je voor de Suri´s plegen een strafbaar feit en vluchten naar Nedl en de Nedl plegen een strafbaar feit en vluchten naar Suri.)
  Ik begrijp de emotionele reacties wel, maar ik ga er van uit dat het alleen maar opwellingen zijn waarvan de mensen na enig nadenken tot eenzelfde conclusie komen als ik.
  Over de kwestie heybroek.
  Het moge duidelijk zijn dat er toch mazen in de wetgeving zitten waarvan men druk bezig is deze te herstellen. Dan zal meneer heybroek ook zijn verdiende portie krijgen. Het is nu pas duidelijk geworden dat de regels niet waterdicht zijn.
  Laten we eerlijk zijn ongeacht iemands afkomst. Bij dit soort strafbaar feiten mogen de daders hun straf niet ontlopen.
  Groet Bitawirie


  Maak melding

 21. Ik vind het maar raar dat er geklaagd wordt, omdat er een Crimineel uitgeleverd wordt. Maakt nou niet uit of het gaat om een Sur of Ned of Amerikaan, feit is dat die Pinas iemand het leven heeft ontnomen, het is dus aan de surinaamse regering om te eisen dat die andere man uitgeleverd wordt en dat er een uitleveringsverdrag wordt gesloten. Ik zie het als 1 moordenaar minder in mijn land.


  Maak melding

 22. 1. Een moordaanslag = niet automatisch een moord als het ‘slachtoffer’ niet is overleden.

  2. Hoe kan iedereen nou een oordeel vormen en tekeer gaan als ze niet eens het hoe/wat/waarom weten?

  3. Wij zijn er ook voor je Delano.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.