zaterdag, februari 24, 2024
HomeOnderwerpenKunst en cultuurTentoonstelling schilderijen Erwin de Vries

Tentoonstelling schilderijen Erwin de Vries

-

Does Travel & Cadushi Tours

Op zaterdag 6 mei 2006 om 17.30 uur vindt de opening plaats van de tentoonstelling van kunstwerken van Erwin de Vries kunstschilder en János Beyer, fotograaf. Zij benaderen het thema “Woman of Colour” vanuit hun eigen optiek en methodiek. Het resultaat van deze ontmoeting is een explosie van kleur, passie, respect en bewondering. De tentoonstelling wordt geopend Roger van Boxtel. De Surinaamse musicus Ronald Snijders zal bij de opening enkele fluitsolo composities uitvoeren.

Erwin de Vries (1929) is schilder en beeldhouwer. Hij is geboren en getogen in Suriname. Zijn opleiding heeft hij in Nederland genoten alwaar hij ook een groot deel van zijn werkzaam leven heeft doorgebracht. Erwin, een schilder met de techniek van Europa en het temperament van Zuid-Amerika, is de bekendste Surinaamse kunstenaar . Hij heeft talloze exposities gehad in diverse galeries en musea zoals het Stedelijk Museum te Amsterdam (2x een solo expositie), Museum of Modern Art van New York en Miami, in Denemarken, Jamaica en Paramaribo . Als beeldhouwer heeft hij o.a. geparticipeerd in groepstentoonstellingen met Picasso, Henri Moore en Zadkine te Sonsbeek.

Het werk van Erwin bevindt zich in openbare en particuliere collecties, w.o. het Rijksmuseum en de Stadsschouwburg te Amsterdam. Hij is de maker van het slavernijmonument in Amsterdam, dat in 2002 in aanwezigheid van Hare Majesteit de Koningin is onthuld.

Pulchri Studio
Hardenberg Zaal
Lange Voorhout 15-25, Den Haag
tel: 070 346 17 35

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES