donderdag, februari 22, 2024
HomeOnderwerpenBinnenlandStagnatie bij uitvoering vonnis Moiwana-moorden

Stagnatie bij uitvoering vonnis Moiwana-moorden

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 5 mei – Er wordt stagnatie ondervonden bij de uitvoering van het zogenaamde Moiwana-vonnis. Dit meldt de Ware Tijd. Er is geen geld voor het starten van de voorgeschreven sociale projecten en uitbetaling van nabestaanden. Met nog ongeveer twee maanden te gaan voor het ultimatum verstrijkt van het Inter-Amerikaanse Hof voor de Mensenrechten, is er weinig opgeschoten.

Justitie & Politie heeft als uitvoerder geen geld voor handen. Daar nog gewerkt wordt met de begroting van vorig jaar, is er geen ruimte. Volgens Santokhi begint het over de hele linie te knellen. Hij moet nu een raadsvoorstel indienen bij de ministerraad om deelvonnissen te formaliseren. De ontheemde nabestaanden van het dorpje Moiwana zitten intussen te springen.

Niet alleen de uitbetaling stagneert, maar ook het gemeenschapsontwikkelingsproject voor Moiwana. Volgens het vonnis moet de staat excuses aanbieden aan de gemeenschap en het traditioneel gezag van de Aucaners. Ook moet een herdenkingsmonument worden opgezet. In november 1986 zijn zevenendertig dorpsbewoners geëxecuteerd door een eenheid van het Nationaal Leger.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

2 REACTIES
 1. hallo Janny, Waarom posten jullie lange mailtjes???
  is dat eigenlijk nodig?
  reageren jullie maar kort en krachtig
  lange brieven brengen stommiteiten met zich mee

  ok hopelijk volgen jullie mijn raad op
  groetjes


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES