dinsdag, juni 18, 2024
HomeNieuws uit SurinameParlementariër Parmessar: geen reden voor feest

Parlementariër Parmessar: geen reden voor feest

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 5 mei – Het heeft geen zin feest te vieren bij 140 jaar Surinaams parlement. Dit zegt NDP-parlementariër Rabin Parmessar. Wat nodig is, is bezinning. De manier waarop de coalitie zich opstelt, inspireert weinig tot beleving van democratie. Het functioneren van het parlement wordt ondermijnd. Er is van een “dictatuur van de meerderheid.”

Vrijheid van discussie en kritiek zijn aan banden gelegd in het parlement. “Muilkorving en kuddegedrag lijken de enige opzet of tot doel op zich te worden”, stelt Parmessar. Alle parlementaire commissies worden geleid door leden van de coalitie en de regeringsfractie heeft er ook de meerderheid. Het is dus eerder tijd voor bezinning op onder meer de scherpe tweedeling waarin het college is beland.

Dit is slecht voor de democratie. Een ander knelpunt is dat de regering eenvoudig geen antwoord geeft op vragen van parlementariërs. “En het parlement accepteert dit”, aldus Parmessar. De samenleving wordt allerminst gediend, wat ook blijkt uit het feit dat al ruim een maand niet is vergaderd. Tientallen wetsvoorstellen wachten op behandeling en sociale vraagstukken blijven onbesproken.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES