maandag, mei 27, 2024
HomeOnderwerpenEconomieOverheid wil eerder geld van goudmultinational

Overheid wil eerder geld van goudmultinational

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 5 mei – De Canadese goudmultinational Cambior zal eerder dan is afgesproken, meer royalties moeten betalen. Dit zegt minister Gregory Rusland van Natuurlijke Hulpbronnen. Belangrijkste motief is de almaar stijgende internationale prijs van goud. De overheid wil meeprofiteren, dus worden er onderhandelingen gevoerd met de leiding van Cambior.

Suriname wordt vertegenwoordigd door Rusland en zijn collega Hildenberg van Financiën. Cambior’s dochterbedrijf Rosebel Goldmines boert goed. Het bedrijf in Brokopondo zorgt voor ruim zestig procent van Cambior’s wereldomzet. “Wij vinden dat Rosebel Goldmines sneller moet inkomen dan men gepland had in te komen richting staatskas”, zegt Rusland tegenover de Ware Tijd.

Er is ook een commissie geïnstalleerd om mogelijkheden na te gaan voor een versnelde betaling. Aanvankelijk was uitstel verleend, om Cambior de ruimte te bieden om optimaal te investeren in de productiecapaciteit. “Het bedrijf heeft investeringen gedaan en wij vinden dat dit niet de afspraak was. Wij staan erop dat de staat toch wel eerder dan in de planning lag, de inkomsten begint te zien”, aldus Rusland.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

13 REACTIES
 1. Dat is toch geen zakendoen meneer rusland. Contract is contract, hoe ongunstig dat ook is voor de staat. Hou er rekening mee dat Gambior dan ook de betaalde steekpenningen terug kan eisen. Dan is er stront aan de knikker, want de steekpenning-ontvangers hebben het geld reeds uitgegeven. Nieuwe auto’s en zo..


  Maak melding
 2. Ik vind het schandalig wat er in mij land gebeurd ,er wordt van alles geplunderd net voor de ogen van onze mensen met de toestemming van die idioten die het land regeren,ik vind dat het zelfde maar moet gebeuren wat er in bolivia gaande is,gewoon een nieuwe leider die de ballen heeft en gewoon nieuwe weg wil in slaan gewoon alles nationaliseren en het aan het volk geven die het verdien.
  Eerst waren het die hollanders die ons kwamen uitbuiten nu zijn het anderen met toestemming met van onze eigen mensen.
  Vene schaam je je niet voor wat je je eigen landgenoten aan doet.


  Maak melding
 3. Wanneer je ziet wat er allemaal geinvesteerd is om die winsten te maken,moet je je afvragen of die minster gek is, hoeveel heeft suriname geinvesteerd in gros rosebel?

  Over die raoylaties, wel dat hadden ze in deal in 94 op moeten staan, niet nu wanneer blijkt dat men geld maakt.Men moet beter de waarde van het potentieel van die concessies bereken, dan hun prijs en take bepalen.niet wachten tot het potentiel werkelijk word ,meer is dan verwcht was en dan janken.als die mijn veel minder waard was dan wat men dacht zou suriname, het koopgeld terug geven.Maar nu er winst is word men gierig,zitten niks ,niet investeren en toucheren.


  Maak melding
 4. Mr Rusland,

  wat zou U hebben gedaan als de goudprijs de andere kant was opgegaan. Stel nu, dat die zodanig was gaan dalen dat Cambior verschrikkelijk veel verlies zou gaan lijden. Had U het al liggende contract ook opengebroken en Cambior MINDER belastingen en royalties laten betalen?

  Ik ben benieuwd.

  Ik hoop dat Cambior U naar uw MOER stuurt, dan had je maar beter moeten onderhandelen want oeng ne lereng, kijk maar naar Bruynzeel. Dong kaw!!


  Maak melding
 5. Over die royalties, wel dan hadden ze in de deal van 94 op moeten staan, niet nu wanneer blijkt dat men geld maakt.Men moet beter de waarde van het potentieel van die concessies berekenen, dan hun prijs en take bepalen.niet wachten tot het potentieel werkelijk word ,meer is dan verwacht was en dan janken.als die mijn veel minder waard was dan wat men dacht, zou suriname het koopgeld terug geven.Maar nu er winst is word men gierig,zitten, niks doen,niet investeren en toucheren.


  Maak melding
 6. meer inkomsten voor het land heeft geen zin. surinamers profiteren er heus niets van.

  alleen die blaka snesi en zijn bandieten zullen er lekker van smullen.

  misschien kan gros rosebel ook goud vinden in die blaka snesie neus.


  Maak melding
 7. niet de buitenlanders zijn de uitbuiters van het volk;maar het eigen volk zelf
  door smeergelden aan te nemen en niet het maximale uit een deal te halen.een voorbeeld
  is de SLM .jarenlang met de KLM de hoogste tarieven van de wereld door het arme volk te laten betalen.Nu wreekt het.IK hoop dat er in de toekomst deskundigen gaan onderhandelen ,die eerlijk en oprecht zijn,die meer het algemeen belang zullen dienen


  Maak melding
 8. He lafu, hoeveel heeft Cambior je betaald.Of is Die Cambior je vader.Aan jou reactie te zien lijkt het wel of aandelen van dat bedrijf hebt.Of ben je nogs teeds een mentale slaaf. Als dat zo is, laat je bevrijden van dat slaven mentaliteit.Dat siert je niet.Kom met goed, doordachte opmerkingen en ideeen anders zwijg.Jou konstante domme opmerkingen irriteren mij.Kijk goed, denk logisch dan zal je zien dat jij alleen maar domme slaven kretologie uitkraaien.


  Maak melding
 9. Het sluilen van belangrijke contracten met grote multi nationals gebeurd nog helaas door zogenaamde terzake deskundige die geen malle moer van onderhandelen snappen,of onvoorstelbaar corrupt zijn.Maak toch gebruik van ervaren onderhandelaars op dat gebied zoals de vakbondleiders leiders v/d bauxiet industie,waarbij vooral Ing Frank Playfair voorz v/d Suralco bond een zeer belangrijke bijdrage zou kunnen leveren


  Maak melding
 10. Er zijn heel wat landgenoten die niet willen dat je kritiek geeft op het bestuurlijk-politiek falen van de machthebbers in suriname. Als je dat doet dan krijg je standaard reakties zoals;
  *Beste stuurlui staan aan wal of
  *Je bent een verader
  *Je heult met de hollanders.
  Dit noem ik de incest-commentaar.
  Waarom? Omdat in de vroegere jaren (en misschien nu nog) werden meisjes aangerand door broers, ooms, vaders, neven en buurmannen, maar de moeder mocht geen aangifte doen foe tap sjing. Het gevolg was dat de daders ongestoord slachtoffers maakte. En was een moeder toch zo dapper om aangifte te doen werd ze door overige familieleden verketerd omdat ze schande had gebracht over de familie. Maar niemand keek om naar het slachtoffertje. Dus beste mensen alleen stevig kritiek van iedereen in binnen en buitenland kan helpen om de ogen van de bevolking te openen zodat Babilon will all someday. Want zo kan het niet langer in suriname. Want op deze wijze erven de volgende generaties alleen maar puinhoop.


  Maak melding
 11. Geld in de staatkas? In de zakken van de regering zul je bedoelen! Stelletje moershonden. Het volk leeft in armoede, terwijl ander landen profiteren. Opgesodemieterd met deze regering. Dan liever Bouta aan de macht, die nationaliseerd alles wel even hoor en jaagt die gieren weg. Overstromingen en dergelijke overkomen het land, Terwijl die hulp nog steeds niet tot gang komt en meneer Rusland gaat al over de staatkas praten. Die staatkas met een bodemloze put zul je bedoelen ja. Wat erin gaat komt er nooit meer uit. Misschien heef Rusland ergens een mooi huis gezien, en moet hij binnen 2 maanden dat geld betalen. Nee ik ken die oplichters in de regering goed, het 1 groot pot nat kan ik je zeggen. 1 ding wil ik ze nog wel zeggen:
  Kijken jullie eens een keertje om je heen hoe het volk pienaart, als jullie de volgende keer met jullie 4×4 Porsche Cayenne op zoek gaan in de stad naar 13 en 14 jarige jongens om ze te boelen STELLETJE DAGGOEBEESTEN! Laat die kleine jongens met rust, jullie boelen het hele volk van Suriname al, is dat niet genoeg? Laat het geld meteen ten goede kome aan nieuwe sociale huurwoningen in de stad. Verbeter het openbaar vervoer met het geld wat jullie krijgen. Leg van mij part een supermagneet zweeftrein aan van Moengo naar het diepe zuiden van Suriname, en creer daar banen, woongelegenheid etc. Maar nee hoor, dat villa aan het strand in Trinidad heeft de voorkeur toch van meneer Rusland. En die criminaliteit? Ach de grootste criminelen zitten in het parmlement. Gekozen door het volk zelf hoor. Jammer mensen in Suriname, volgende verkiezingen meer geluk. Of zal ik beter zeggen minder ongeluk?


  Maak melding
 12. Ik ben het volledig mee eens met Mama Sranan. Tenminste is er nog iemand met een hart voor lobi Sranan die met z’n gezond vertand nadenkt. Het wordt tijd dat Bush een bom gooit op die regeringsgebouw met al die aasgieren die erin zitten. Oprotten met die bandieten, stelletje zakkenvullers! Allemaal zouden ze achter de tralies moeten verdwijnen. Wie durft mij tegen te spreken als ik zeg dat het met Suriname beter ging onder het bewind van Desi Bouterse. Juist, niemand dus! Democratie is een prachtige staatsvorm, maar werkt helaas niet in Suriname. Een dictatoriale staat is de oplossing voor Suriname. Het wordt tijd dat er weer een coup gepleegd moet worden, maar dan dit keer via een sms ipv telefonisch. Wel is Suriname veel verder dan de VS op ruimtevaart gebied, want in Amerika worden per keer slechts een paar mensen naar de maan gestuurd, terwijl Suriname de hele bevolking in 1 keer naar de maan stuurt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES