dinsdag, februari 27, 2024
HomeOnderwerpenKunst en cultuurOphef over goedkoop aanbieden literatuur

Ophef over goedkoop aanbieden literatuur

-

Does Travel & Cadushi Tours

De speciale Suriboek uitgave van de bestseller ‘Sonny Boy‘ van schrijfster Annejet van der Zijl heeft in Suriname bij schrijvers voor grote ophef gezorgd. Het boek is speciaal voor de Surinaamse markt, waar boeken voor veel mensen onbetaalbaar zijn, vanaf eind april te koop voor 20 Surinaamse dollars, ongeveer zes euro. Suriboek is een experiment dat is bedoeld om in Suriname literatuur toegankelijk te maken voor iedereen.

Maar volgens de Surinaamse schrijvers maken de Nederlandse stichting Boekids en uitgeverij Nijgh & Van Ditmar zich schuldig aan ‘culturele overheersing’. Schrijfster Ismene Krisnadath noemt het oneerlijke concurrentie vanuit Nederland. “Wij moeten zelf boeken uitgeven en krijgen geen steun van de overheid.”

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

4 REACTIES
 1. de surinaamse schrivers willen het volk geen goedkope boeken laten kopen. Dit experiment kan een ommekeer in de dure boeken betekenen. De surinaamse schrijvers zouden beter kunnen kijken of ze niet een deal met suriboek kunnen krijgen om ook hun boeken geodkoop in suriname en duur in nederland te verkopen.


  Maak melding
 2. Goedkoop literaratuur aanbieden is een nobel streven.Saraswati Art Publishers is een uitgever in Amsterdam die reeds jaren boeken uitgeeft over de Surinaams/Hindoestaanse kunst & cultuur. Het streven is om de verkoopprijs zo laag mogelijk te houden. Maar je stuit steeds weer op de hoge productiekosten. Dit komt door de drukkosten omdat de oplagen klein zijn. Bovendien moet de kwaliteit ook goed zijn. Dit maakt dat de verkoopprijs in Suriname hoog uitvalt. Met subsidies/sponsors zou je de prijs laag kunnen houden.


  Maak melding
 3. Als Surinamers zich teveel richten met het denkwijze van de Nederlanders en niet op hun eigen gevoel afgaan, zul je altijd problemen krijgen. Nederlanders zullen altijd winst willen hebben op alles wat ze doen en geven. Er is toch ook een eigen koers die je kun opgaan.
  Geef de arme mensen een kans en help je eigen cultuur.


  Maak melding
 4. surinamers zouden dan in dit geval dan als nederlanders en de rest van de wereld moet denken, als ze hun eigen gevoel zouden volgen.
  Ze zouden dan ook alles doen met winst als uitgangspunt. Wat zullen we dan rijk worden.Eris geen andere koers die een kapitalistisch land op kan gaan. Winst!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES