Beleidsoverleg levert ruim 170 miljoen euro op

5

PARAMARIBO/DEN HAAG, 5 mei – Suriname heeft 172 miljoen euro aan sectorfinanciering kunnen veiligstellen bij het recente beleidsoverleg in Den Haag. Dit meldt het ministerie van Planning & Ontwikkelingssamenwerking, Plos. Het betreft restantfinanciering uit de verdragsmiddelen van 1975. Het succes wordt toegeschreven aan een goede voorbereiding van Surinaamse zijde.

Ook de inzet van overheid en particuliere partners heeft bijgedragen. “Met de toegezegde middelen wordt de uitvoering veiliggesteld van het meerjaren strategisch beleid van de regering”, meldt Plos. Minister Ricardo van Ravenswaay van Plos is dan ook tevreden over het beleidsoverleg met zijn Nederlandse ambtgenoot, Agnes van Ardenne.

De financieringsafspraken zijn vastgelegd in een gemeenschappelijk document. Daar Suriname energiezekerheid als prioriteit heeft gesteld, heeft Den Haag zeventig miljoen euro uit de pariteitmiddelen gereserveerd voor de energiesector. Suriname moet dus ook inkomen met hetzelfde bedrag. “Het is belangrijk voor de Surinaamse economie dat de opwekking van elektriciteit opgevoerd wordt”, aldus Plos.

Met meer energie kunnen ook meer banen en duurzame ontwikkeling van de private sector gegarandeerd worden. Voor Rechtsbescherming & Veiligheid is 15,2 miljoen euro gereserveerd. Eenentwintig miljoen euro gaat naar capaciteitsontwikkeling van staatsfinanciën, bos- en natuurbeheer, volksgezondheid, het staatsapparaat, de particuliere sector en het maatschappelijk middenveld.

5 REACTIES

 1. Wie controleert of alles in goede banen zal lopen? Hoeveel belasting moet Suriname op die 172 miljoen betalen? Is daarmee rekening gehouden. Er zal maar heel weinig over blijven. Als Bouterse aan de macht komt draait de kraan weer dicht. Dus Surinamers maak je borst maar nat.
  Als alles gerealiseerd wordt zoals gepland is bestaat de kans dat heel veel Nederlandse bedrijven zich zullen vestigen in Suriname. let maar op!!!!!!!!!


  Maak melding

 2. Eindelijk is er een accoord berijkt over onze resterende geld. Maar het moet ook met rente gaan vind ik. Want vergeet jij iets niet tebetalen, dan krijg je de bedrag plus de rente erbij.maakt niet uit wie of wat je moest betalen. Dus mensen wij moeten ook de rente over die een en dertig jaar maar het bedrag vragen.Wees nuchter allen, want dit is normaal door mijn ervaring. En jouw ervaring????


  Maak melding

 3. Het grot Geld verdwijnt in de grote zakken van de hoge pieten van Sur. De bevolking heeft GEEN inzage en inspraak over het te besteden bedrag. Het zou beter zijn dat NL het geld in materiële middelen omzet en het aan Suriname geeft. Sur moet óók snel verbetering aanbrengen aan het infrastructuur in Sur. Sur heeft ook geld geleend van India, ik geloof 200 miljoen nu maar kijken waar ze het ervoor gaan. Mensen gebruik nu het geld waarvoor ze echt bedoeld zijn en verbeter het LAND. Sur is een paradijs op aarde, laat het ook zien.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.