Suriname actief in regionaal beveiligingsnetwerk

2

PARAMARIBO, 4 mei – Suriname heeft een actieve rol te vervullen in de beveiliging van de Caribische regio. Dit zegt minister Chadrikapersad Santokhi van Justitie & Politie. Er wordt hard gewerkt aan een regionaal beveiligingsnetwerk dat rond januari volgend jaar gereed moet zijn.

Begin 2007 wordt het wereldkampioenschap cricket voor het eerst in het Caribisch gebied georganiseerd. Met de komst van bezoekers uit alle delen van de wereld, is een goed sluitende beveiliging hard nodig. “Suriname zal zijn bijdrage moeten leveren als lidland van de Caricom”, zegt Santokhi. Er wordt een databestand opgezet in samenwerking met de Verenigde Staten.

Het betreft een Criminal Database, waarmee onder meer gegevens uitgewisseld kunnen worden met andere Caribische landen. “Wij voelen ons betrokken, als er iets fout gaat bij je buren, heb je daar ook last van”, zei de Amerikaanse ambassadeur Marcia Barnes bij de overdracht van het bestand. Er zijn ook twee motorboten geschonken, die zullen worden ingezet voor de kustbewaking.


2 REACTIES

  1. De Amerikanen zijn allang geinfilteerd in de Surinaamse samenleving en zij weten precies wie wat doet, in het geheim luisteren ze ook de telefoons gesprekken af, zelfs politici die zich schuldig maken of juristen en rechters, weten zij allang. Ze laten het alleen niet merken. Onder het mom van terrorisme zijn ze al decennia,s lang al op de hoogte, wat reilt en zeilt in het caraibische gebied..Er komt een tijd dat ze zullen invallen, maar zij weten dondersgoed, dat zij hun hoofd niet willen stoten tegen Nederland, want daar zijn ze een beetje bang voor…


    Maak melding

  2. Ik ben trots op de Surinamers die samen met de amerikanen alles voor elkaar krijgen. Vooral op Minister Santoki ben ik trots. Dit omdat er alleen slapende Ministers aan de macht waren. En ja hoor Nederland aan de ander kant. Want wat nederland zegt en doet is altijd goed. Helaas is dat alles schijn bedieg en hypocriet.
    Alleen moet Suriname ervoor zorgen op eigen benen in de toekomst verder te kunnen gaan. Dit in verband met de Caricom lid-landen. De handels betrekkingen mogen wel blijven alleen in het voordeel van suriname natuurlijk.
    Ik ben trots op mijn land.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.