vrijdag, december 8, 2023
HomeOnderwerpenEconomieMinister Jong Tjien Fa: BSH toch Surinaams bezit

Minister Jong Tjien Fa: BSH toch Surinaams bezit

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 4 mei –Bruynzeel Suriname Houtmaatschappij, BSH, blijft praktisch in Surinaamse handen. Dit zegt minister Michael Jong Tjien Fa van Ruimtelijke Ordening, Grond- & Bosbeheer. Ook als later dit jaar de overnameovereenkomst gesloten wordt met Doorwin BV, zal de Surinaamse deelname manifest zijn. Verzekeraar Fatum wordt een “belangrijke speler”.

Fatum dat ook in beleggingen doet, heeft belangstelling getoond voor een aanmerkelijk percentage van de aandelen. Details worden nog niet genoemd. “Het gaat om een bijzonder groot percentage, waardoor we straks kunnen zeggen, dat Bruynzeel toch in Surinaamse handen is gebleven”, zegt Jong Tjien Fa tegenover de Ware Tijd. De opening is er wel volgens de intentieverklaring.

Bedongen is dat zeker twintig procent van de aandelen worden uitgegooid op de Surinaamse markt. Jan Kersten, manager van Doorwin, heeft eerder aangegeven geen bezwaar te hebben tegen een hoger percentage. Volgens Jong Tjien Fa worden de details nog uitgewerkt. De schuld die Doorwin overneemt, zal mogelijk lager uitvallen. Dit wordt toegeschreven aan het zuinige management in 2005.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

8 REACTIES
 1. Michael, is dit de surinaamse manier van zaken doen? Denk je nou echt dat je snugger bent dan doorwin? Denk je nou echt dat doorwin het zo ver laat komen dat surinaamse aandeelhouders de winst gaan opstrijken. Dit is echt de bevolking op het verkeerde been zetten. Jullie verkopen een staatsbedrijf aan een buitenlandse onderneming en verklaren doodleuk dat het middels aandelen toch surinaams bezit blijft. Je maakt jezelf heel erg belaggelijk (surinamse spelling)


  Maak melding

 2. beste mensen, laat u niet misleiden door die Jong Tjien Fa. DAt zijn allemaal schijnbewegingen om u op het verkeerde spoor te houden. het volk wordt voortdurend midleid, alles vindt zo geheimzinnig plaats.Waarom ineens zo mededeelzaam.Niets ervan is waar.Het zijn allemaal leugenaars en bedriegers onder elkaar.Sorry, ik laat me niet misleiden.


  Maak melding

 3. mijne broeders en zusters,

  deze minister ziet ons als domme en ongeschoolde krachten, wel dat zijn wij niet
  zelfs degenen die niet de kans hebben gehad om te studeren kunnen beter nadenken dan hem
  hij past niet eens op die stoel
  hij denkt het volk gewoon te belazeren

  hij is zijn plicht al vergeten
  ik hoop dat hij bij zijn sterfbed de here zal vragen om hem te vergeven

  take it from me
  god blessings


  Maak melding

 4. doorwin san lau foe gi oen a winst
  zelfde probleem met cambior
  het spreekwoord luidt een ezel stoot zich niet tweemaal aan de zelfde steen, maar deze grote ezel wel

  dus hou je zelf voor de gek minister
  ik moest u niet eens minister noemen , maar goed ik ben spontaan

  minister hou de eer aan je zelf en laat die stoel vrij voor een ander die het goed kan doen
  jij kan niet

  god blessings


  Maak melding

 5. En vandaag staat onderstaande in de krant. Denkt deze min-ster werkelijk dat het volk gek en onderontwikkeld is?

  Quote
  Bruynzeel-deal ondergaat wijzigingen

  door Eric Mahabier

  04/05/2006

  Paramaribo – Het is niet uitgesloten dat Doorwin bij de closing-overeenkomst een verlaging krijgt op verschuldigde bedragen aan de staat.

  Een onafhankelijke accountant is bezig het boekjaar 2005 voor Bruynzeel af te sluiten. Volgens de op 28 februari gesloten intentieverklaring moet een correctie plaatsvinden op hetgeen Doorwin heeft aangeboden indien de cijfers van 2005 ten opzichte van 2004 negatief uitvallen. De letter of intent is op basis van het jaarverslag 2004 overeengekomen.
  Minister Michael Jong Tjien Fa van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) zegt niet op zaken te willen vooruitlopen, maar rustig het accountantsrapport dat uiterlijk volgende week wordt uitgebracht, af te wachten. Zelf verwacht hij een “kleine correctie in de zaak”.

  Unquote

  Een verlaging!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES