dinsdag, mei 28, 2024
HomeNieuws uit NederlandFrank Rijkaard kampioen met Barcelona

Frank Rijkaard kampioen met Barcelona

-

Does Travel - naar Suriname

De Surinaams-Nederlandse Trainer Frank Rijkaard heeft woensdagavond met FC Barcelona de Spaanse titel geprolongeerd. De Catalanen waren door het 2-1 verlies van naaste belager Valencia, eerder op de avond tegen Real Mallorca, al zeker van het kampioenschap. Desalniettemin won Barcelona het uitduel met Celta de Vigo met 1-0. De Kameroener Samuel Eto’o maakte de enige treffer van de wedstrijd voor de ploeg van Giovanni van Bronckhorst en Mark van Bommel.

Rijkaard debuteerde als 17-jarige op 23 augustus 1980 in het eerste elftal van Ajax. Halverwege seizoen 1987/1988 verliet hij de club na een conflict met trainer Johan Cruijff. Na korte omzwervingen in het buitenland belandde Rijkaard in het seizoen 1988/89 bij AC Milan, waar hij samen met Marco van Basten en Ruud Gullit het gouden Nederlandse trio vormde.

Na 5 succesvolle seizoenen in Milaan werd hem een transfer terug naar zijn oude liefde Ajax gegund, waar hij nog 2 succesvolle seizoenen speelde. Daarna was hij assistent-trainer van het Nederlands elftal en in de aanloop van het EK 2000 werd Rijkaard tot veler verrassing bondscoach. Hij besloot op te stappen nadat Nederland in de halve finale verloor van Italië. Na een mislukt avontuur bij Sparta Rotterdam, werd hij aan het begin van seizoen 2003/04 aangesteld als hoofdtrainer van FC Barcelona.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

4 REACTIES
 1. rijkaard en ten cate goed zo
  maar waarom hebben jullie toegstemd met losers als van bommel en bronkhorst?

  tren cate ga wel naar psv en of ajax
  om je zakken te vullen
  anders gaat een of andere witte zijn zak vullen
  die euro is beter in jouw zak dan van die witte


  Maak melding
 2. heel goed geadviseerd hoor meneer Esajas E.
  Er is geen eer te behalen bij ajax met de mentaliteit van dit bestuur. Bij ajax is kolonialisme troef. Arme talentjes uit afrika laten halen, hen een waardeloos contact aanbieden en vervolgens voor veel geld wegdoen. Ze verplichten deze jongens zich totaal aan te passen in amsterdam, maar zelf passen hun gedetacheerde technische staf bij de satelietclubs in afrika zich niet aan.


  Maak melding
 3. Mensen niet zo neer buigend zijn.
  Komop weis het hoe het moet .
  Wij surinamer kunnen het woord racist nauwlijks man
  Laten wij niet in de voet sporen van deze mensen treden .
  Anders verlaag je je tot op hun nivau en dat zijn wij Surinamers niet .
  Dus jongens komop
  .
  Srangman2


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES