maandag, mei 27, 2024
HomeOnderwerpenEconomieConsumentenbond lust geen hoge energietarieven

Consumentenbond lust geen hoge energietarieven

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 3 mei – Verhoging van de energietarieven zullen verdere verarming in de hand werken. Dit stelt de Consumentenbond. De verhoging zoals voorgesteld door de Energiecommissie, is niet gestoeld op de realiteit waarmee de armste consumenten geconfronteerd worden.

Door toe te geven, zou de overheid nalaten de kansarmen te beschermen. “Sedert de aankondiging van de verhogingen van de energietarieven hebben vele burgers telefonisch contact met ons gemaakt”, zegt voorzitter Rudi Balker van de Consumentenbond tegenover de Ware Tijd. Uit een telefonische enquête in Groot-Paramaribo en Commewijne is gebleken dat er weerstand valt te verwachten.

Tachtig procent van de geënquêteerden zegt een verhoging niet aan te kunnen. Ook om de redenen die worden opgegeven, zou een verhoging niet door mogen gaan. Zo energiebedrijf EBS echt geldgebrek lijdt, dan komt dat door inefficiëntie. “Als de overheid besluit om verhogingen door te voeren, zijn we genoodzaakt terug te gaan naar onze opdrachtgever, de consument”, aldus Balker.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

1 REACTIE
  1. LAAT iedere regio zijn eigen middelen (geld) verzamelen en Illegaal zijn eigen energie opwekken als de politiek doof is, zonne-energie, machines die uit modder, kookgas kunnen filteren, creactieve surinamers sta op en verdedigd je terrotorium door de wettelijke uitbuiters, en bedenk een manier om in je eigen stroom voorziening te voldoen, je hebt geen ebs nodig, op deze manier, want 1 jaar geleden is al eens de prijzen verhoogd.. in elke rivier waar water konstant eb/vloed is, kun je dynamo,s verankeren in de rivier en stroom mee opwekken en creativiteit wordt zeker beloond. De tijd van praten is voorbij, de revolutie ligt anders op de loer, als de politiek weer rustig niets doet en alleen maar onder-ontwikkelingshulp uit nederland of de EU of de USA zit te wachten.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES