Overgangsparlement militaire periode wil erkenning

3

PARAMARIBO, 2 mei – Het is hoog tijd voor erkenning van het overgangsparlement uit de periode 1984-1987. Dit stelt de toenmalige parlementsvoorzitter Riek Aron. Er is toen hard gewerkt aan het terugbrengen van de democratie. Dat verdient waardering.

De herdenking van 140 jaar parlement in Suriname zou dan ook aangegrepen moeten worden om de misvatting weg te maken dat het toen geen echt parlement betrof. “Wij zoeken geen pensioen of schadeloosstelling,” zegt Aron tegenover de Ware Tijd. Het gaat erom de negatieve stigmatisering te ontkrachten. Integendeel, zou erkentelijkheid moeten worden uitgesproken voor het geleverde werk.

Er is onder meer een grondwet voorbereid, die in 1987 per referendum is aangenomen en de weg vrij heeft gemaakt voor verkiezingen. Het college was samengesteld uit vertegenwoordigers van de 25 Februari Beweging, de vakbeweging en een deel van het bedrijfsleven. Frappant is dat ondanks de afwijzing door de formele politiek, 1984-1987 wel wordt meegeteld in de 140 jaar.

3 REACTIES

 1. gewoon elke dag vertellen wie er bij waren , vooral de namen van de front toppers die er bij waren zetten en dan kunnen ze niet meer doen als of.

  gilds , derby, Telting, en adjodja allemaal revolutioneren van het eerste uur. na 8 december was gilds nog twee keer minster geworden onder udenhout en onder wijdenbosch. Gilds heeft flink zijn bedrage ondersteund door Derby, gedaan tijdens de revolutie.
  die hele C47 heeft de revolutie tot 87 ondersteund. andre telting heeft zich gauw na de coup gemeld voor direkteeurs en ministers posten.Alleen de NPS heeft niet meegedaan tijdens de revo.
  Alle andere oude partijen inclusief VHP hadden hun mannetje in de revolutie.elke dag hun foto op de tv en ze houden van zelf op met doen als of die tijd niet bestaan heeft.en als of ze hun carriere niet gestart hebben tijdens de revolutie


  Maak melding

 2. Zelfs VENETIAAN BOERDE GOED TIJDENS DE REVOLUTIE:
  Een deel van zijn indrukwekkende cv:
  1973 – 1980 Minister van Onderwijs & Volksontwikkeling;
  1980 – 1981 Hoofd Bureau Wetenschappelijk Onderwijs enOnderzoek;
  1980 – 1988 Docent Wiskunde aan het Instituut voor de Opleiding van Leraren;
  1981 – 1985 Hoofddocent Technische Faculteit van de Universiteit van Suriname;
  1985 – 1988 Wetenschappelijk Begeleider op het Algemeen Bureau voor de Statistiek;

  De revolutie verwelkomde zijn kennis en deskundigheid en heeft hem nimmer belemmert in zijn benoemingen of zijn werk. De revolutie kende geen rancune. BLijf weg van de macht doe je werk en alles was in orde.


  Maak melding

 3. “Een parlement vertegenwoordigt het volk en is een wetgevend lichaam. De naam is afgeleid van het Franse parler wat praten betekent, een parlement is een gesprek, een discussie, dus een vergadering waar mensen discussiëren over zaken. Het parlement controleert alles wat de regering doet en heeft uiteindelijk het laatste woord.”

  Bovenstaand de definitie voor “parlement”, let vooral op: en heeft uiteindelijk het laatste woord.
  Dat was dus niet het geval, één persoon had het laatste woord.
  Beter known as; gloote leidel!

  Conclusie: het geen omschreven is als “overgangsparlement” lees daar, tijdrekploeg!
  De boeven hadden meer tijd nodig om gebouwen inbrand te steken, gebouwen
  waar alle misdaden opschrift stonden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.