Mid-Atlantische vlucht tweemaal geannuleerd

16

PARAMARIBO, 2 mei – De laatste Mid-Atlantische vlucht van de SLM voor intrede van de liberalisering, is tot twee maal toe geannuleerd. Zowel de vlucht van 30 april als die van 1 mei ging niet door. Officieel heette het de eerste keer dat er dode muizen gevonden waren in de nooduitgang. Voor alle zekerheid werden de passagiers teruggestuurd naar Paramaribo.

Er zou onder meer worden onderzocht of er geen muizennest was aangelegd in het toestel, een gehuurde Spaanse Airbus A 330. Wat er precies fout is gegaan de tweede dag, is nog niet duidelijk. “We weten nog niet precies wat er aan de hand is, elke reden die wij nu zouden opgeven, zou uit de duim gezogen zijn”, zegt de woordvoerder van de SLM, Rudi Westerborg.

Passagiers hebben hun woede en frustratie niet onder stoelen of banken geschoven. “Er wordt gewoon geen rekening gehouden met je zakelijke belangen, ik loop nu groot kans te laat te komen voor mijn afspraken”, riep een passagier. Weer anderen vinden dat het niet zover zou zijn gekomen als de Boeing 747-300 van de SLM ter beschikking was. Het toestel ondergaat nu een reparatiebeurt.


16 REACTIES

 1. Doordat de schade aan de SLM kist is aangebracht buiten de schuld van de SLM zal de SLM vergoed worden voor de huur van een ander toestel.
  Ik als luchtvaart “on-deskundige” zou dus een vliegtuig huren waarvan ik zeker kan zijn dat deze me niet in de steek zou laten. Ik zou bij een maatschappij die een goede onderhoudsbeurt “track record” had, gaan kijken als ik niet iets daar zou kunnen huren. Helaas blijkt deze logische denkwijze te ontbreken bij de besluitmakers van de SLM omdat nu blijkt dat het een muizen broeikast is dat men gehuurd heeft.
  Dit is natuurlijk slap gepraat van me want we weten allemaal wat er gebeurd is: Dit bedrijf waar de Airbus gehuurd is gaf de grootste tjoekoe, dus Monie e mekie en wat er met de passagiers gebeurd is punt 2.

  God zij met ons Suriname ……


  Maak melding

 2. Dit kan alleen maar in suriname gebeuren.
  Mensen we worden in de maling genomen en wij verliezen onze gezicht. Wanneer worden jullie nou eens wakker om een keer een jaar lang niet naar su te gaan. Zoniet gewoon bij vene voor de deur staan en vragen wat hij doet zoniet molestreren jullie hem.
  want dat doet hij ook met ons.
  A tang so


  Maak melding

 3. Zieltogend blaast de nationale trots haar laatste adem uit. Het is alleen jammer dat de klanten er op deze wijze de dupe ervan worden.
  De slm had zichzelf gewoon moeten opheffen en was tenminste met opgeheven hoofd ten onder gegaan. Adjosie slm, adjosie. Je zal altijd herinnerd worden als een broko-broko luchtvaartmaatschappij


  Maak melding

 4. Mensen zeuren te veel!! niets is goed.. vanwege veiligheidsoverwegingen hebben ze deze 2 vluchten gecanceld. Een vliegtuig is geen bus ofzo die van ergens naar het centraal station rijd. En dan worden mensen boos?! Ze zijn al vergeten wat er gebeurde met het vorige SLM toestel.. nu zijn er muizen gevonden in het toestel dat hiervoor ook door Garuda Indonesia werd gebruikt. Het toestel is een en al techniek. word er 1 kabel door die **muizen gebeten dan kan dat leiden tot ernstige gevolgen. Dus bekijk het van de andere kant.. het is altijd ik ik ik en de rest mag stik.. Vraag gewoon een verklaring van de SLM op papier dat je kan aantonen indien je een “belangrijke” afspraak hebt.. laten we even goed nagaan wat is belangrijker ?! een afspraak of toch het leven van 240-295 mensen ?! plus crew Oke dan

  de ballen


  Maak melding

 5. Mensen zeuren te veel!! niets is goed.. vanwege veiligheidsoverwegingen hebben ze deze 2 vluchten gecanceld. Een vliegtuig is geen bus ofzo die van ergens naar het centraal station rijd. En dan worden mensen boos?! Ze zijn al vergeten wat er gebeurde met het vorige SLM toestel.. nu zijn er muizen gevonden in het toestel dat hiervoor ook door Garuda Indonesia werd gebruikt. Het toestel is een en al techniek. word er 1 kabel door die **muizen gebeten dan kan dat leiden tot ernstige gevolgen. Dus bekijk het van de andere kant.. het is altijd ik ik ik en de rest mag stik.. Vraag gewoon een verklaring van de SLM op papier dat je kan aantonen indien je een “belangrijke” afspraak hebt.. laten we even goed nagaan wat is belangrijker ?! een afspraak of toch het leven van 240-295 mensen ?! plus crew Oke dan

  ciaoo


  Maak melding

 6. Waarschijnlijk hebben de muizen enkele bolletje geslikt en wilde ook mee naar nederland. Hiermee is duidelijk aangetoond hoe lek de beveiliging op Zanderij is. Balkenende heeft daarom helemaal gelijk dat de 100 % controle op Zanderij, opnieuw onder de loep genomen te worden…


  Maak melding

 7. Dit is mismanagement uit het boekje.Zelfs Nederlandse havo en vwo scholieren zouden een dergelijke blunder niet maken. De SLM is vleugellam zowel op de mid-atlantische route als op de caribische route.

  Op de mid-atlantische route had men permanent twee vliegtuigen beschikbaar moeten hebben.Voor het caribisch gebied geldt het zelfde.

  Als de SLM op de mid-atlantische route een nieuwe kist zou inzetten en zou vliegen met aantrekkelijke tarieven (economyclass +/- $499,-) dan zouden ze zeker de harten van alle Surinamers veroveren.

  In elk van ons zou het nationaal gevoel naar boven komen.We zouden de maatschappij door dik en dun steunen. Helaas maken ze i.s.m. de KLM misbruik van ons.Sorry SLM voor mij mag je opgedoekt worden.


  Maak melding

 8. Rotzooi die muizen komen uit spanje en spanje doe alsof.
  Voor zover ik wweet is nimmer een muizen nest in klm toestel of slm toestel aangetroffen. Dus rest een conclusie ,het is uit spanje gekomen, die kou gedurende die lange vlucht op zo een hoogt heeft de muizen gedood. Dit vliegtuig vloog waarschijnlijk korte vluchten in het warme spanje of naar afrika aan de overzijde van dat zeetje daar in spanje waardoor men niet op heel hoog vloog en de temperatuur leefbaar bleef voor de muizen.Een muizen nest kan niet ontstaan als een vliegtuifg even land in suriname. dat neemt tijden. van rommel verzamelen.Hebben jullie ooit een muizen nest gezien,dat doenze niet eventjes snel snel.Suriname moet leren praten en opkomen voor haar rechten,straks eist spanje ook nog een schade vergoeding,voor hun eigen muizen.


  Maak melding

 9. Nu zijn we waarschijnlijk ook nog opgescheept met een nieuwe muis soort, die een last kan gaan betekenen.Misschien zijn enkele muizen er levend vanaf gekomen.


  Maak melding

 10. Hahaha… ik kom net ook een paar weken uit suriname me heen reis wat met air poelman tour nou.. het was bijna een ramp vlucht op 10 mrt. we stonden op het punt om te vertrekken er was een heer aanboord die niet meer mee wou nou daar heb je al een vetrraging. want je kan begrijpen dat men zijn bagage moest gaan zoeken tussen alle andere 300 bagage van andere pasagiers. staan we weer op het punt te vertekken gaan de flaps/vlaps what eva! niet open!!! hoe dang ? dit probleem moesten ze allang voorzien. we zaten als ratten gevangen in het vliegtuig 3.5 uur langgggggg…… !!!
  En over de WC van air poelman tour gesproken nouuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu………….. rampzalig was t dampoe dampoe tjeeee….. niet normaal voor woorden
  S.l.m huur nou eens een goede KAST, jullie spellen met mensen levens manggg damsszzzz…. het had die dag natuurlijk heel slecht kunnen aflopen !!!

  EN dat van die ratten nou 1 ding die ratten komen uit spanje …….. mensen jullie moge zeggen wat jullie willen die ratten komen uit SPANJE…………. klaar punt uit


  Maak melding

 11. HEEEEE, hou op, ik moet nog naar suriname vliegen………………Jullie maken me B A N G. Dat is toch een vis BANG BANG. Kunnen we geen CRuiselijn openen. Veel bejaarde, welgestelde 55+ surinamers kunnen op zo’n schip. Dan lekker lui koffie drinken bij Krasna. Worden we nog eens vrolijk


  Maak melding

 12. Hahahahahaha………Wat een mop!!! Muizen???? Weten ze het zeker?? Alweer de zoveelste smoes van de SLM, foei jongens! Zeg gewoon tegen de passagiers dat de kas leeg is!!En dat de spanjaarden eerst geld willen zien (vóór vertrek!!)Geef ze geen ongelijk…SLM is een failliete zorgenkind. Muizen…??? Hahahaha…..


  Maak melding

 13. Slm heeft alleen nog bestaansrecht indien zij de passagiers tot aandeelhouders maakt. Slm dient als intrument van Surinaamse econmie te worden ingezet. Gewoon 50 euro per ticket verdienen. Op deze wijze monopoliseert zij de hele markt en is de KLM, Arkefly en martin air buitenspel gezet. Per saldo zal de SLm nog meer winst maken, en zal de Surinaamse economie worden ondersteund.

  Dit kan ook natuurlijk middels een eigen maatschappij van de passagiers. De bal is aan de Surinaamse overheid: Een dergelijke maatregel nemen, of koppie onder gaan. Maar naar alle waarschijnlijkheid heeft de SLM achter de schermen reeds een halfslachtig deal gesloten met de rest waar, met uitzondering van enkelen, het grote gros niets aan heeft.


  Maak melding

 14. De Nederlandse politiek zal Suriname Psychologisch terugpakken. Ik vraag mij af of de SLM vliegtuig niet met opzet is beschadigd. Dit omdat de tijd was aangekomen om de monopolie stop te zetten.

  Jan


  Maak melding

 15. ik snap niet hoe de slm denk. ik was laatst naar Suriname, en bij terugkomst werd me dood leuk verteld dat ik geen plaats kon krijgen want ik stond niet op de lijst. terwijl ik een OK ticket had. vervolgens had ik geen stoelnummer vandaar dat ik geen plaats kon krijgen. toevallig had ik een bevestiging van mijn stoelnummer op papier van het reisbureau. pas dan kon ik een plaats krijgen, en de dame zei dit vliegtuig is kleiner dus kan niet iedereen een plaats krijgen. Ik snap ze gewoon niet. je weet hoeveel mensen terug moeten huur dan en vliegtuig met die capaciteit. het wordt toch via de verzekering betaald, Maar ja SLM waarmee zijn jullie weer bezig


  Maak melding

 16. Beste mensen,als surinamer ben ik trots op wat ik heb .Nog geen halfmiljoen inwoners en toch een vliegtuigmaatschappij.Laat praatjes praten…


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.