donderdag, mei 16, 2024
HomeOnderwerpenEconomieMeer voordeel verwacht van nieuw bauxietcontract

Meer voordeel verwacht van nieuw bauxietcontract

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 2 mei – Er wordt absoluut meer voordeel verwacht van de nieuwe overeenkomst met de bauxietmaatschappijen. Dit zegt minister Gregory Rusland van Natuurlijke Hulpbronnen. Centraal staan het milieu, energie, meer toegevoegde waarde en ruimere inkomsten voor de staat.

Ook het bedrijfsleven moet een graantje kunnen meepikken. Ook wordt aan de langere termijn gedacht. “Met de maatschappijen zullen wij afspraken maken om deze industrie voor de komende tientallen jaren verder veilig te stellen”, zegt Rusland tegenover de Ware Tijd. In tegenstelling tot de Brokopondo-overeenkomst uit de vorige eeuw zal het milieu nu zwaar meetellen.

“In elk geval streven wij ernaar dat, gezien de tijd en de omstandigheden, wij rekening zullen houden met het milieu. Daar gaan we zwaar de nadruk op leggen, omdat dat niet in de Brokopondo-overeenkomst was opgenomen”, aldus Rusland. Ook staat de regering op de bouw van een nieuwe waterkrachtcentrale en een aluminium- in plaats van aluinaardeindustrie. Dit levert meer op.

Met een geïntegreerde bauxietindustrie in West-Suriname valt sowieso meer te verdienen. Dit komt weer de samenleving ten goede. De economie kan verder gestimuleerd worden en er kunnen meer sociale noden worden gelenigd. “Het proces om aluminium van aluinaarde te maken, kost een heleboel energie. En we willen een zo groot mogelijk voordeel hieruit halen.”

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

2 REACTIES
 1. Dit is allemaal mooi en waar. Echter vind ik de zin “Meer voordeel verwacht ….” al een zwak uitgangspunt. Zou het niet beter zijn om als uitgangspunt te hebben “Als we dit en dat niet krijgen mogen de bauxiet maatschappijen opdonderen …..” ?

  Wat ook heel opmerkelijk is in dit stuk is de zin “…aan de langere termijn gedacht”. Dit maakt Gregory Rusland tot een pionier wat hij is de eerste regerings vertegenwoordiger die op lange termijn denkt.
  We zullen zien…..

  God zij met ons Suriname ….


  Maak melding
 2. Bolivia wekt woede met nationalisering olie

  Bolivia heeft gisteren de bedrijven genationaliseerd en wilt heronderhandelen met het buitenland;-) als het goed uit pakt voor bolivia……..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES