dinsdag, juni 18, 2024
HomeOnderwerpenEconomieMinimumloon ijkpunt aanpassing aan verandering

Minimumloon ijkpunt aanpassing aan verandering

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 1 mei – Het in te voeren minimumloonstelsel wordt een belangrijk ijkpunt voor samenwerking tussen de sociale partners. Dit zegt minister Joyce Amarello-Williams van Arbeid Technologische Ontwikkeling & Milieu, ATM. Ook moet het aanpassingen meten.

De tripartiete commissie moet binnen afzienbare tijd de contouren aangeven. Werkgevers, vakbeweging en overheid moeten zich terug kunnen vinden in dit instrument voor een rechtvaardiger verdeling van inkomens. “Tripartiete samenwerking is van groot belang , omdat alleen op deze manier de gestelde doelen adequaat bereikt kunnen worden”, zegt Amerello-Williams.

Tot die doelen behoort ook het invoeren van een nationaal zekerheidsstelsel. Tegelijk wordt gewerkt aan betere samenwerking tussen de sociale partners. Met de globalisering en de toenemende samenwerking in de regio is dit meer dan een vereiste. In dit opzicht is een minimumloon een belangrijk hulpmiddel, daar de concurrentiepositie verbetert. Ook de arbeidswetgeving zal worden herzien waar nodig.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES