zaterdag, juni 22, 2024
HomeNieuws uit SurinameKader TCT wil niet werken met minister Amafo

Kader TCT wil niet werken met minister Amafo

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 29 apr – Het stafcollectief van het ministerie van Transport Communicatie & Toerisme, TCT, wil niet langer functioneren onder minister Alice Amafo. Dit wordt aangegeven in een ijlbrief aan president Ronald Venetiaan. Het kaderpersoneel kan de werksfeer niet meer aan. Beleidsinzichten worden gewijzigd zonder overleg.

Ook moet steeds vaker plaats gemaakt worden voor nieuw, onervaren personeel. De nieuwe krachten zouden ervaring met ambtelijke procedures ontberen, evenals kennis van technische aangelegenheden. Ook wordt geweigerd om afstemming te plegen met deskundigen op het ministerie. “De topfuncties op het ministerie worden steeds verder uitgehold”, stelt het stafcollectief.

Nu zitten ruim honderdvijftig personeelsleden van de afdelingen Openbaar Vervoer, Algemene zaken, Financiële zaken, Personeelszaken en de loonadministratie zonder werk. Dossiers van bushouders moesten met spoed worden afgestaan aan de minister. Het vergunningenbeleid zou zijn lamgelegd en gevreesd wordt dat er particuliere bussen rondrijden met een vervallen toestemming.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

2 REACTIES
  1. Het Kader van TCT (Die stamt uit de SPA overheersing) wil niet meewerken met Minister Amafo. Dit is gewoon een coupe in het klein. Reeds eerder is het tot botsing gekomen tussen de minister en prominente SPA obstructieplegers. Er is veel strijd geweest om de overdracht van verliezend SPA naar winnend A-combinatie te bewerkstelligen. Het ministerie is opgesplitst om SPA tegemoet te komen. (SPA mocht H&I houden). Maar de SPA-eliten geven niet op. Het is duidelijk dat er machtige muiters op het ministerie rondlopen die elke logische poging tot bepaling van een geëigend beleid van de minister om zeep proberen te helpen. Natuurlijk wil de minister vertrouwensmensen van eigen achterban op cruciale posities binnen haar ministerie geplaatst zien. Zeer terecht ook gezien de herhaaldelijke en openlijke uitingen van obstructie en muiterij. Nu A-combinatie voor het eerst in de regering zit kan het zijn dat kersverse ambtenaren ervaring ontberen op het gebied van ambtelijke procedures. Dat is echter een slap excuus om muiterij door SPA ambtenaren goed te praten. De vraag is hoe kundig die SPA-geniën werkelijk zijn. Het klopt in elk geval dat A-combinatie niet zo een georganiseerd corruptie-netwerk heeft als die reeds door SPA is opgebouwd. Helemaal niet erg, want dat is ook geen positieve ambitie. SPA heeft simpelweg verloren omdat ze incompetent gebleken zijn. Ze moeten simpelweg de democratische principes eerbiedigen en plaats maken. Het is gewoon laag bij de grond om op oneigenlijke gronden de A-combinatie of diens achterban aan te vallen. Onder ieder bevolkingssegment bevinden zich geniën. Geniën hebben niet allemaal, altijd even gemakkelijk toegang tot academisce structuren. Evenmin worden ze door de gevestigde academische hypocratie erkend. In tegendeel zullen inferieure “kundige” lieden ten aller tijde lomp om zich heen meppen om hun positie te behouden. Een verachtelijke strategie is het dan om erop te wijzen dat een ander die over meer capaciteiten beschikt, uit een “mindere” maatschappelijke klasse komt, of van een minder voorname familie is. In sommige gevallen worden zelfs racistische bewoordingen gebezigd. Ik weet dat Minister Amafo zich met veel belangrijkere zaken bezighoudt dan het lezen van onze reacties, anders zou ik haar van hieruit een riem onder het hart willen steken en aanmoedigen om door te gaan met goede dingen. Iedere rechtgeaarde Surinamer zou trots moeten zijn met zo’n sterke intellectuele geest als minister Alice Amafo.


    Maak melding
  2. Mevrouw Amafo is misschien wel een sterke intellectuele geest maar zijn de door haar aangestelde mensen dat ook? Politieke corruptie en uitholling van deskundigheid gaan hand in hand bij het neerhalen van een heel land.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES