Beleidsoverleg Nederland-Suriname op 2 mei

0

Dinsdag 2 mei aanstaande vindt beleidsoverleg plaats tussen Nederland en Suriname. De Surinaamse minister voor Planning en Ontwikkelingsamenwerking, Rick van Ravenswaay, en minister Agnes van Ardenne (Ontwikkelingssamenwerking) bespreken in Den Haag dan de voortgang in de ontwikkelingsrelatie onder de regering Venetiaan III.

Tijdens het overleg staan onder meer de volgende zaken op de agenda:
– de Nederlands Surinaamse samenwerking in de overeengekomen zes sectoren (landbouw, onderwijs, gezondheidszorg, huisvesting, rechtsbescherming & veiligheid en milieu);
– voortgang van de capaciteitsontwikkeling. Suriname heeft plannen ontwikkeld voor het opleiden van kader, niet alleen bij de overheid maar ook in de private sector en bij maatschappelijke organisaties;
– de inzet van de pariteitsmiddelen. Het gaat daarbij om 136 miljoen Euro van de Verdragsmiddelen die bovenal bestemd zijn voor modernisering van de overheid en private sectorontwikkeling.

Tijdens het beleidsoverleg wordt verder het sectorplan ondertekend ter verbetering van de rechtsbescherming en veiligheid van Surinaamse burgers. Dit plan richt zich onder meer op de verbetering van de wetgeving, opsporing en vervolging, versterking van rechtsbijstand en verbetering van de situatie van gedetineerden. Nederland draagt 15 miljoen Euro uit de Verdragsmiddelen bij aan deze inspanning.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.