zaterdag, juni 22, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidGeen noodplan bij eventuele uitbraak vogelgriep

Geen noodplan bij eventuele uitbraak vogelgriep

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 28 apr – Suriname heeft nog geen noodplan uitgewerkt voor het opvangen van de gevolgen bij een uitbraak van vogelgriep. Dit zegt de dierenarts Subhas Ganpat. Met de toenemende kans op een uitbraak, zouden wel gepaste maatregelen genomen moeten worden. De overheid zou zo gauw mogelijk het internationaal rampenplan voor vogelgriep moeten introduceren.

Zo kan voor en tijdens de uitbraak adequaat gereageerd worden. Gedacht wordt aan een interdisciplinair team dat zich richt op voorlichting, registratie en identificatie van ziektehaarden. “Suriname is nog niet voorbereid op een mogelijke uitbraak van vogelgriep,” zei Ganpat tijdens een voorlichtingsbijeenkomst van de Kamer van Koophandel & Fabrieken, KKF.

De dierenexport wordt al anderhalf jaar geconfronteerd met het importverbod van de Europese Unie. De maatregel is ook merkbaar voor de ongeveer duizend vogelvangers in het binnenland, die hun vaste inkomen kwijt zijn. De commerciële kippenkweek is met zijn ruim zesduizend banen, een uiterst gevoelige sector. Het is dus zaak dat zo gauw mogelijk voorzorgsmaatregelen getroffen worden.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES