woensdag, april 17, 2024
HomeNieuws uit SurinameNDP: extra inkomsten inzetten als compensatie

NDP: extra inkomsten inzetten als compensatie

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 27 apr – Het extra geld dat de overheid verdient aan de stijgende brandstofprijs zou ingezet moeten worden om de afnemende koopkracht te compenseren. Dit stelt fractieleider Kenneth Moenne van de oppositionele NDP. Ook de extra winsten van Staatsolie moeten aldus worden aangewend. Het is van belang vooral de productie te beschermen.

“Want we hebben ook andere productiesectoren waar we naar moeten omkijken”, zegt Moenne tegenover de Ware Tijd. Die hebben het zwaar te verduren de laatste tijd. Grondstoffen worden duurder en aan de andere kant is de afzet aan het afnemen. Het is tijd voor een ingreep. Er gebeurt anders toch weinig productiefs met de 90 dollarcent aan belastingheffing uit de brandstofprijs.

Volgens Moenne wordt het geld slechts besteed aan het ambtenarenapparaat. Nu het weer niets anders voorspelt dan voortgaande prijsstijgingen, zijn consumenten en bedrijfsleven gebaat bij een gedegen aanpak. Moenne vindt dat de regering voorstellen in het parlement heeft genegeerd om haar aandeel in de brandstofprijs te verlagen. Ook wordt geweigerd om de motorrijtuigenbelasting voor luxewagens te verhogen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES