dinsdag, juni 18, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieAanhouding uitgeweken moordenaar kan binnenkort

Aanhouding uitgeweken moordenaar kan binnenkort

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 27 apr – De aanhouding in Nederland van de in 1995 in Suriname veroordeelde Nederlander Hugo N. is op termijn mogelijk. Er komt een verbeterde versie van het Rechtshulpverdrag, dat van toepassing zal zijn op veroordeelden, die zijn uitgeweken naar één van beide landen. N. is veroordeeld tot zestien jaar celstraf voor het doodsteken van zijn ex-vriendin.

Hij wist na zijn veroordeling te ontsnappen uit de gevangenis te Santo Boma en zich te vestigen in Oost-Nederland. De Nederlandse misdaadjournalist Peter R.de Vries kwam hem vorig jaar op het spoor. Totnogtoe kan in geen van beide landen worden opgetreden in dergelijke gevallen. Het nieuwe rechtshulpverdrag met het Koninkrijk der Nederlanden moet zorgen voor een ommekeer.

Volgens minister Santokhi van Justitie & Politie wordt het verdrag zodanig aangepast dat de dossiers van naar Nederland uitgeweken veroordeelden, overgedragen kunnen worden aan de Nederlandse justitie. Omgekeerd zal hetzelfde mogelijk zijn. “Er zijn afspraken gemaakt, hoe deze zaken geconcretiseerd zullen worden”, zegt Santokhi. Onder meer moet Suriname toetreden tot het Europese Wattsverdrag.

“Daarna kunnen we over en weer vonnissen laten uitvoeren, maar de toetreding van Suriname tot het Wattsverdrag moet eerst worden goedgekeurd in Europees verband “, aldus Santokhi. Ook het repatriëren van veroordeelden zal worden geregeld. De honderden Nederlanders, die in Surinaamse gevangenissen zitten wegens vooral drugsdelicten, kunnen dan naar huis.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

1 REACTIE
  1. Deze moordenaar zal niet gestraft worden, omdat nederland al met verscheidene landen dit verdrag, heeft inclusief de VS Turkije en Thailand. En als de gevonniste criminelen nederlands bodem bereiken,worden ze gelijk op schiphol vrijgelaten.
    De VS levert al lang niet meer de nederlanders uit. Thailand ook niet. Turije weet ik niet zeker maar volgens mij ook niet.
    De surinamers die in Nederland in de bak zijn ,met hun televisie in de cell, zullen weigeren naar suriname te komen en ook niet het verzoek doen hun straf in suriname uit te zitten in het keiharde santa boma of keizerstraat. De nederlanders daarintegen zullen allen vragen om naar nederland te komen en zogenaamd een cel met televise te krijgen.Maar de straf maten van surinaem zijn veel hoger en de onderzoeks methoden worden niet erkent door nederland,waardoor deze mensen automatisch vrij zullen komen.Suriname kan dus beter zonder verdrag die nederlanders op het vliegtuig zetten.suriname hoeft haar ziel dan tenminste niet verkopen aan nederland of de EU.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES