dinsdag, april 16, 2024
HomeNieuws uit NederlandEBG school Concordia verliest haar specifieke status

EBG school Concordia verliest haar specifieke status

-

Does Travel - naar Suriname

De EBG school Concordia te Rotterdam is in 2001 gestart met 16 kinderen en is in 2006 gegroeid naar 127. Dit aantal is volgens de wettelijke normen onvoldoende om blijvende financiering door de rijksoverheid te garanderen. Voor het bestuur van Concordia een reden om naar een samenwerkingspartner te zoeken waardoor de opheffingsnorm er anders komt uit te zien.

Bij deze zoektocht werd een christelijke stichting bereid gevonden tot een bestuurlijke fusie. Het uiteindelijk niet doorgaan van deze fusie lag in het feit dat culturen teveel verschilden: benadering van het godsdienst aspect in het beleid, teveel zwarte leerkrachten op een locatie en te hoge concentratie Surinaamse kinderen op een locatie. Dit werd ons medio december 2005 bekend gemaakt.

Per omgaande werd het bestuur telefonisch door het ministerie gewezen op de wetsartikelen 85 en 158, waardoor een bestuurlijke fusie mogelijk is tussen EBG Crescendo en de Concordiaschool, waardoor Concordia als een nevenvestiging kon doorgaan.
Helaas heeft Crescendo na het tekenen van de intentieverklaring in januari 2006 laten weten dat zij het risico om te fuseren met de eigen denominatie niet wilde nemen. Dit werd 10 april telefonisch medegedeeld.
Door het mislukken van deze fusie verliest de EBG school Concordia haar specifieke status per 1 augustus 2006.

De Concordiaschool gaat zeer waarschijnlijk door als onderdeel van een openbare basisschool. De ouders hebben aangegeven het concept van deze vorm van onderwijs te willen behouden: het kwalitatief aanbieden van de leerstof vanuit de doelgroep, specifieke kennis en kunde voor het oplossen en aanpakken van de specifieke problemen, schoolmaatschappelijk werk die aansluit bij de cultuur en beleving van ouders en kind.

Het bestuur is in overleg met het gemeentelijke bestuur als verantwoordelijke voor het openbaar onderwijs, om de belangen van deze leerlingen en de visie op het onderwijzen van deze specifieke groep leerlingen veilig te stellen.
Het bestuur doet een oproep aan alle ouders in Rotterdam die het onderwijs aan Surinaamse Rotterdamse kinderen een warm hart toedragen zich te bundelen en aan te sluiten bij de groep ouders van de Concordiaschool.
Alleen op deze wijze zal het onderwijs aan deze groep leerlingen rekening blijven houden met de culturele en opvoedingswaarden en normen van de groep Surinaamse Rotterdammers.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

1 REACTIE
  1. Ja ik vind het ook jammer dat deze school heeft moeten sluiten.mijn kinderen hebben er zelf ook op gezeten,maar het ging toen al slecht.Er was te weinig toezicht,tijdens pauzes,met alle gevolgen van dien,er was geen schoolcommissie,dus je kon ook nergens met je klachten heen.Destijds was er een andere directrice(A.Zorg)en die maakte er een potje van,samen met een aantal andere leerkrachten(sommige waren familie of zeer goed bevriend met de directrice)Ik vond het erg jammer,dat mensen in deze bijzondere positie misbruik maakten van hun macht,waarvan de kinderen de dupe zijn geworden.een vergooide kans!!!!!


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES