maandag, mei 20, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieSarkozy: samen met Suriname misdaad aanpakken

Sarkozy: samen met Suriname misdaad aanpakken

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO/CAYENNE, 24 apr – De toenemende criminaliteit in Frans-Guyana zal samen met Suriname worden aangepakt. Dit zei de Franse minister van Binnenlandse Zaken, Nicolas Sarkozy, bij de begrafenis in Cayenne van een politieman die is doodgeschoten tijdens een actie tegen criminelen. Samen met de Surinaamse veiligheidsautoriteiten worden maatregelen voorbereid.

Eind maart heeft een delegatie onder leiding van de procureur-generaal van Frans-Guyana, Claire Lanet, besprekingen gevoerd in Paramaribo. Belangrijkste onderwerp was de gezamenlijke aanpak van grensoverschrijdende misdaad. In Frans-Guyana zitten ruim honderd Surinamers vast. De misdaad bij Suriname’s oosterburen moet dringend worden ingedamd.

Politieman Jean-Richard Robinson is doodgeschoten tijdens een vuurgevecht. Onlangs is de politiecommandant van het plaatsje Manna doodgeschoten door een Surinamer. Bezorgde burgers hebben Sarkozy’s bezoek aangegrepen om te demonstreren tegen het veiligheidsbeleid. Sarkozy is samen met ambtgenoot Baroin van Overzeese Gebieden naar Frans-Guyana afgereisd voor de begrafenis.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES