dinsdag, mei 21, 2024
HomeNieuws uit SurinameParlementariër wil fonds voor alternatieve energie

Parlementariër wil fonds voor alternatieve energie

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 24 apr – Er moet een fonds worden opgezet voor investeringen in alternatieve energiebronnen. Dit stelt Nieuw Front/ VHP-parlementariër Radjkoemar Randjietsingh. Met het fonds kan goedkope en duurzame energievoorziening gegarandeerd worden. Het geld kan gehaald worden uit de toenemende verkoopwinsten van Staatsolie.

De stijgende prijzen op de wereldmarkt kunnen zo toch voordeel opleveren. Onder meer het Jaikreekproject kan uit dit fonds gefinancierd worden. Dit project moet de opwekkingscapaciteit verhogen van de waterkrachtcentrale te Afobaka via omleiding van de bronrivier. “De overheid moet een beleid gaan ontwikkelen om efficiënter gebruik te maken van alternatieve energiebronnen”, stelt Randjietsingh.

Ook kan een deel van de winst gebruikt worden voor koopkrachtversterking. “De prijs op de internationale markt voor ruwe olie is nu heel gunstig voor Staatsolie. De regering moet hierop gaan inspelen en iets duurzaams creëren met de extra inkomsten van onze nationale oliemaatschappij”, aldus Randjietsingh. Hij wil ook meer productie van Staatsolie om het voordeel te maximaliseren.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES