dinsdag, april 23, 2024
HomeNieuws uit SurinameVoordeel Caricom-markt hangt af van initiatief

Voordeel Caricom-markt hangt af van initiatief

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 1 feb – Of er voordeel te halen valt uit Suriname’s deelname aan de Caricom Single Market hangt in belangrijke mate af van de wil tot initiatief. Dit stelt voorzitter Robert Ameerali van de Kamer van Koophandel & Fabrieken, KKF. Ondernemers zullen zelf initiatieven moeten nemen aan de hand van de eigen marktinzichten. Waar nodig moet de overheid inkomen.

Aangeboden faciliteiten zoals belastingvoordelen in de verschillende landen zullen uiteindelijk bepalen waar het voordeliger investeren is. “Het hoeft niet noodzakelijk een nadeel te zijn voor Suriname, maar het hoeft ook niet noodzakelijk een voordeel te zijn”, zegt Ameerali tegenover de Ware Tijd. Wat het goederenverkeer betreft, zal niet veel veranderen.

Het Gemeenschappelijk Buitentarief geldt al sinds 1996. Suriname maakt groot kans zich in de kijkers te spelen van investeerders in de regio. “We zijn één van de meest veilige Caribische staten wat criminaliteit betreft en dat moeten we niet onderschatten. In vergelijking met Guyana, Jamaica en Trinidad is Suriname een geweldig veilig land om je te vestigen, ” aldus Ameerali.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES