woensdag, april 24, 2024
HomeOnderwerpenBinnenlandPlannen voor ontsluiten Zuid-Oost Suriname

Plannen voor ontsluiten Zuid-Oost Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 30 jan – Er is een plan ontwikkeld voor ontsluiting van Zuid-Oost Suriname. Dit zegt minister Van Ravenswaay van Planning & Ontwikkelingssamenwerking. Het plan ligt al bij een donororganisatie. “Lange reizen op de rivier, watervallen – met alle consequenties van dien – en moeilijke doorgang in droge periodes, zullen tot het verleden gaan behoren”, aldus Van Ravenswaay.

Volgens het plan zal de Afobakaweg, die leidt naar het Zuiden, geasfalteerd worden en doorgetrokken worden naar de oostelijk gelegen Marowijnerivier. “De ontsluiting met vaste wegverbinding naar het stuwmeer is beter, waardoor de gebieden groeimogelijkheden krijgen en de veiligheid beter gegarandeerd is door het opzetten van politieposten”, zegt Van Ravenswaay tegenover de Ware Tijd.

Het stuwmeer ligt in Afobaka, bij de oorsprong van de Surinamerivier. Een alternatief voor doortrekking is bij Brownsweg. De woongebieden Victoria, Baboenhol en Phedra dicht bij de Surinamerivier, kunnen straks hun landbouwpotentieel uitbuiten. “We denken aan Baboenhol als veeteeltgebied. Pluimvee- en varkenshouderijen behoren ook tot de mogelijkheden”, aldus Van Ravenswaay.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES