Gilds: Aanval op leider is aanval op partij

0

PARAMARIBO, 30 jan – De Surinaamse Partij van de Arbeid, SPA, moet het strafproces dat is ingezet tegen de partijleider, zien als een aanval. Dit zegt SPA-leider Siegfried Gilds, die onlangs ontslagen is als minister van Handel & Industrie. Elke aanval op een bestuurslid, of het nu de voorzitter is of een ander, wordt gezien als een aanval op de partij. Dat het een strafproces betreft, doet daar geen afbreuk aan.

Ook niet dat de officiële aantijging luidt: deelname aan witwaspraktijken en aan een criminele organisatie. “We moeten dit soort tegenslagen snel te boven komen, want de SPA heeft werk te doen”, zei Gilds tijdens een partijbijeenkomst. De leden zullen elkaar moeten sterken en de onderlinge eenheid moeten helpen vergroten. Alleen zo is de overlevingskans van de partij te garanderen.

Dat hij als verdachte is aangemerkt mag geen sta-in-de-weg zijn. “De SPA heeft steeds standvastig bijgedragen aan democratisering en rechtsstaat”, aldus Gilds. Vanaf de oprichting in 1987 heeft de partij ‘tal van stormen’ doorstaan. Het zetelverlies bij de laatste verkiezingen, wijt hij aan falende communicatie met de bevolking. “En dat kan een regering de das om doen.”


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.