vrijdag, december 8, 2023
HomeNieuws uit SurinameKloof oppositie en coalitie wordt steeds breder

Kloof oppositie en coalitie wordt steeds breder

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 23 jan – De kloof tussen oppositie en coalitie wordt breder. Dit stelt oppositieparlementariër Jiwan Sital. Recente ontwikkelingen doen er alleen maar een schepje bovenop. Die worden ervaren als de zoveelste uiting van arrogantie, wat niet echt uitnodigt tot een coöperatieve houding. Het weren van ex-legerleider Bouterse uit de commissie voor Defensie is zo’n ontwikkeling.

“Het wegstemmen van Bouterse uit de commissie ligt nog zwaar op de maag”, zegt Sital tegenover de Ware Tijd. De oppositionele fracties van de NDP, VVV en A1 voeren overleg over de te volgen strategie. Onder meer wordt overwogen alle zeventien parlementaire commissies te boycotten. Ook het uitlekken van de inhoud van huishoudelijke vergaderingen is een knelpunt.

Dit was laatst het geval met Bouterse’s uitspraak dat de commissie voor Defensie het militair kampement niet binnen zou komen, als hij niet toegelaten werd. “Huishoudelijke vergaderingen hebben een geheim karakter”, aldus Sital. Volgens de coalitie heeft de samenleving het recht te weten “hoe Bouterse zich heeft opgesteld.” Huishoudelijke vergaderingen worden doorgaans buiten de publiciteit gehouden.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES