Verjaagde straatventers van de regen in de drop

0

PARAMARIBO, 19 jan – De ruim honderd venters die van de straten in de binnenstad zijn verjaagd, weten niet waar ze aan toe zijn. Al enkele dagen wordt de ene na de andere hoogwaardigheidsbekleder bezocht en de beloftes zijn niet van de lucht. Op de Centrale Markt waar volgens vice-president Sardjoe genoeg plaats is voor iedereen, voelen de venters zich alles behalve thuis.

De toegewezen verkoopplaatsen zijn in de meeste gevallen of reeds bezet of staan niet strategisch. “We zijn van goede wil, we willen een oplossing, maar dit is niet te doen”, zegt een verkoopster wanhopig. Ze heeft al drie dagen niet verkocht en is haar enige inkomstenbron kwijt. Hier en daar wordt al geroepen om weer de straat op te gaan, waarschuwingen en acties van de politie ten spijt.

De acties zijn volgens buurtmanager van de binnenstad, inspecteur Kishan Gangaram Panday, nodig om de orde en veiligheid terug te brengen. “Het is de laatste jaren uit de hand gelopen”, aldus Gangaram Panday. Hij ziet geen weg terug. De venters zorgen voor overlast, hinderen het verkeer en laten bergen afval achter. Dat er nu zoveel gezinnen zonder inkomen zitten, is hoofdpijn voor de politiek.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.