zondag, april 21, 2024
HomeNieuws uit SurinameTweede kwartaal wordt beter voor bananensector

Tweede kwartaal wordt beter voor bananensector

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 19 jan – Het tweede kwartaal van dit jaar biedt betere perspectieven voor de bananensector. Dit stelt minister Kermechend Raghoebarsingh van Landbouw Veeteelt & Visserij, LVV. De licentiekosten van ongeveer drie euro per doos, zullen vanaf april verlaagd worden tot gemiddeld 1,25 euro. De Stichting Behoud Bananensector, SBBS, die het failliete Surland nieuw leven moet inblazen, kan ruimer ademen.

De productie zal worden opgevoerd met ruim dertig procent. Ook wordt verwacht dat de export en de opbrengsten toenemen met minimaal twintig procent. “Een enorme verlichting”, zegt Raghoebarsingh tegenover de Ware Tijd. Het is nog niet duidelijk hoe dit zal doorwerken op de privatiseringsplannen. De onderhandelingen met zes belangstelende investeerders gaan normaal door.

“In elk geval wordt het beeld een stuk beter en worden de communicatieperspectieven met eventuele kopers ook veel beter”, aldus Raghoebarsingh. Het probleem van de dure licenties heeft voor enige stagnatie gezorgd. Volgens het licentiesysteem moet eerst een vergunning gekocht worden om bananen af te zetten op de Europese markt. Die licenties zijn in handen van een handjevol particulieren.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES