Standard & Poor’s geeft economie B-waardering

0

PARAMARIBO/WASHINGTON, 19 jan – De Surinaamse economie heeft een ‘B’ gekregen van de Amerikaanse krediet-waakhond Standard & Poor’s. De waardering betreft de schuldpositie. De score ging van B+ naar B voor de betaling van buitenlandse schulden. Volgens Standard & Poor’s worden er flinke stappen vooruit gemaakt. Met name de schuld bij Duitsland is aanmerkelijk gedaald.

De schuld is afgenomen van vijftien miljoen naar vijf miljoen euro. Deze ontwikkeling staat in schril contrast met de situatie enkele jaren terug. Toen werd een negatieve waardering gehaald, vanwege de slechte terugbetalingen. Volgens Standard & Poor’s wordt nu een ware schuldmanagement-strategie gevoerd. Aanbevolen wordt kleine schulden zo gauw mogelijk te voldoen.

De aandacht kan dan volledig gericht worden op de grotere schulden. Het wordt niet ondenkbaar geacht dat delen van de schuld kwaijt gescholden worden. Volgens Standard & Poor’s zou dit de schuldpositie aanmerkelijk verbeteren. De kans dat het economisch weer verkeerd gaat, zou verkleind zijn met de terugkeer van de Nieuw Front-coalitie in het kabinet. Toch blijft alertheid geboden.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.