Groot kans op juridisch proces tegen Doorwin BV

0

PARAMARIBO, 19 jan – De kans is groot dat er juridische stappen ondernomen worden tegen het Nederland-Belgische Doorwin BV. Dit zegt notaris mr. Radjen Soeroedjbali. Als Bruynzeel Suriname Houtmaatschappij onder bepaalde privileges gekocht wordt, mag een proces worden verwacht van de overige twintig inschrijvers. Er zijn in de aanloop steken gevallen.

“Men moet het heel serieus nemen anders kunnen er heel grote juridische brokken worden gemaakt. En dat is voor zover ik het kan zien wel het geval”, zegt Soeroedjbali tegenover de Ware Tijd. Hij vindt dat de onderhandelingen met Doorwin liever stopgezet kunnen worden. Er moet weer een openbare inschrijving gehouden worden, dit keer onder begeleiding van een notaris.

Volgens Soeroedjbali zijn de spelregels aangepast voor Doorwin gedurende het biedingsproces. Van die kant zijn privileges bedongen, zoals belastingvoordelen en wijziging van bestaande wetgeving. “Dat is ongelijke behandeling en wordt in de grondwet en internationale verdragen sterk veroordeeld als discriminatoir handelen en oneerlijke concurrentie”, aldus Soeroedjbali.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.