Weduwe Jaggernath Lachmon ziet teloorgang VHP

0

PARAMARIBO, 17 jan – De VHP glijdt politiek steeds verder af. Dit stelt Fawzia Lachmon- Abdul Sovan, de weduwe van wijlen VHP-leider en -oprichter Jagernath Lachmon. “Mijn man zou er absoluut niet vrolijk van zijn geworden als hij zou zien wat er is geworden van de partij. De VHP wordt van het ene in het andere meegesleurd, de achterban loopt weg en de partijleiding doet niets.”

Bij 57-jaar VHP is er niet bepaald reden tot feestvieren. “Veel dingen gaan fout. Wie niet wegloopt wordt weggejaagd of geïntimideerd. Mensen die jarenlang hun krachten hebben gegeven aan de partij worden gewoon beledigd, vernederd en opzijgezet. Nee, dit kan niet zo verder gaan”, zegt Fawzia Lachmon-Abdul Sovan tegenover de Ware Tijd. Haar man zou dit niet verdienen.

Hij heeft de VHP als een sterke partij achtergelaten. Nu is een leegloop te bespeuren. Er zijn niet eerder zo weinig parlementszetels gehaald. “En er bestaat geen respect meer voor de partijleiding en de structuren. Het doet me heel veel pijn om te zien hoe alles verloederd”, aldus Lachmon-Abdul Sovan. VHP-voorzitter Sardjoe wil niet reageren, uit “respect en waardering voor mevrouw Lachmon.”


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.