dinsdag, februari 27, 2024
HomeOnderwerpenKunst en cultuurSt.Petrus & Paulus Kathedraal staat op instorten

St.Petrus & Paulus Kathedraal staat op instorten

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 17 jan – De St.Petrus & Paulus Kathdraal staat op instorten. Dit schrijft minister Rick van Ravenswaay van Planning & Ontwikkelingssamenwerking aan de Stichting tot Behoud van de Kathedraal, Stibeka. Aanbevolen wordt om alle publieke activiteiten op te schorten. Het stutwerk dat ruim tien jaren geleden is geplaatst, blijkt niet langer bestand.

“Het is niet langer verantwoord mensen tot de kathedraal toe te laten,” zegt Van Raavenswaay tegenover de Ware Tijd. De Italiaanse consultant ARS Progetti heeft eerder gewezen op het dreigende gevaar. De staat van het achttiende eeuwse kerkgebouw is zo slecht, dat alleen nog restauratiepersoneel toegelaten mag worden. Stibeka, die het beheer voert, stond enkele dagen per week rondleidingen toe.

Getracht wordt om ruim een half miljoen euro te vergaren om het gebouw in te richten als multifunctioneel centrum voor onder meer congressen en concerten. Kerkdiensten zijn er sinds 1997 noch sporadisch gehouden, omdat het gebouw begon te hellen. Enkele renovatiepogingen hadden tot dan toe niets opgeleverd. De Kathedraal is één van de grootste houten gebouwen in Zuid-Amerika.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES