Meer justitiële samenwerking met Antillen, Aruba

1

PARAMARIBO, 17 jan – Er zal nauwer samengewerkt worden met de Antillen en Aruba op het gebied van criminaliteits- en drugsbestrijding. Dit zegt minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie. Hij heeft een intentieverklaring getekend met zijn collega’s David Dick van Aruba en Rudy Croes. Het rechtshulpverdrag met Nederland wordt uitgebreid naar deze landen.

“De MoU houdt meer in dan slechts het inwilligen van rechtshulpverzoeken over en weer,” zegt minister Santokhi. Reeds in de tweede week van februari komen Antilliaanse politie-agenten speurhonden helpen trainen. Er komt meer samenwerking met de rechterlijke macht en de vervolging in de partnerlanden. Onder meer zullen trainingen verzorgd worden voor Surinaams personeel.

De informatie-uitwisseling wordt intensiever. Rechtshulpverzoeken aan de Antillen hoeven dankzij het rechtshulpverdrag niet meer via Den Haag. “Dit wordt een effectievere vorm van samenwerking,” aldus Santokhi. Behalve drugsbestrijding genieten de aanpak van mensenhandel en -smokkel en van de georganiseerde misdaad en de uitlevering van verdachten prioriteit.


1 REACTIE

 1. When I initially commented I seem to have clicked on the -Notify me when new
  comments are added- checkbox and from now on every
  time a comment is added I recieve four emails with the same
  comment. Perhaps there is a way you can remove me from that service?

  Thanks a lot!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.