dinsdag, februari 27, 2024
HomeNieuws uit SurinamePrivatisering rijstbedrijf SML eerste helft 2006

Privatisering rijstbedrijf SML eerste helft 2006

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 13 jan – De privatisering van rijstbedrijf SML moet in de eerste helft van dit jaar zijn afgerond. Dit stelt minister Kermechend Raghoebarsing van Landbouw Veeteelt & Visserij, LVV. Met adviseur Ernst & Young en de vakbond zijn al vergaande afspraken gemaakt. Er is een stappenplan geformuleerd, waarin onder meer knelpunten zijn opgenomen.

Volgens Raghoebarsing is belangrijkste zorgunt de watervoorziening. Ook als het bedrijf in Wageningen, Nickerie, eenmaal is geprivatiseerd, moet de waterhuishouding toegankelijk blijven voor iedereen. Er mag geen monopolie ontstaan, ook al vanwege het gemeenschapskarakter van Wageningen. Raghoebarsing ziet rijstbaron Imro Manglie als grootste kanshebber voor de overname.

Wageningen is opgezet in 1949 als arbeidersgemeenschap. Voor die naam is gekozen, vanwege de betrokkenheid van een aantal ingenieurs van de Landbouwuniversiteit Wageningen in Nederland. SML moest grootschalige mechanisatie van de rijstindustrie introduceren in het westelijke deel van het kustgebied. Slecht management door de jaren heen heeft faillisement in de hand gewerkt.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES