dinsdag, februari 27, 2024
HomeNieuws uit SurinameCaricom eist inzage overeenkomst met Venezuela

Caricom eist inzage overeenkomst met Venezuela

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 13 jan – Het Caricom Secretariaat wacht al enkele maanden op inzage in de met Venezuela ondertekende PetroCaribe-overeenkomst voor brandstofleveringen. Dit meldt de Ware Tijd. Suriname is al twee keer aangeschreven, maar heeft niet gereageerd. Minister Gregory Rusland van Natuurlijke Hulpbronnen, NH, weet van niets. De overeenkomst is alleen voorgelegd aan Staatsolie.

Daar worden de technische en logistieke aspecten doorgenomen. Als dat rond is, is de weg vrij voor uitvoering. Bij de opstelling zijn de belangen meegenomen van Staatsolie. Voor zover met nog meer derden rekening is gehouden, zijn dat de oliemaatschappijen. “We hebben een jarenlange relatie met de oliemaatschappijen Texaco, Esso en Shell en die willen we zou houden”, zegt Rusland.

Dat de Caricom inzage wil om na te gaan of er geen tegenstrijdigheid is met het gemeenschappelijk extern handelsbeleid, is niet echt bekend. “Maar als ze de overeenkomst willen hebben is er geen enkel probleem om ze op te sturen”, aldus Rusland. Volgens Secretaris-Generaal Carrington kan uitvoering van handelsverdragen pas na certificering door het Secretariaat.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES