vrijdag, mei 24, 2024
HomeColumnsMinister Waterberg: Recycling van vuil is optie

Minister Waterberg: Recycling van vuil is optie

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 29 dec – Het recyclen van vuil zou overwogen moeten worden als commerciële uitdaging. Dit zegt minister Celsius Waterberg van Volksgezondheid. “Wij zouden ondernemers in Suriname, en misschien zelfs uit het buitenland, moeten vragen om ideeën te formuleren om vuil te verwerken in Suriname, het hoeft niet iets van de overheid alleen te zijn”, aldus Waterberg.

Het betreft nog braak terrein, dat beslist de aandacht waard is. Ondernemers zouden gestimuleerd moeten worden om ook andere mogelijkheden te bekijken.”Er zijn mogelijkheden om grof vuil te verwerken tot metalen en andere producten, die weer verkocht kunnen worden”, zegt Waterberg tegenover de Ware Tijd. Behalve werkgelegenheid, ontstaat er een positief effect.

De staat van de volksgezondheid wordt er beter van. “Recyclingsinstallaties kunnen een wezenlijke bijdrage leveren aan onze economie. Een heleboel mensen die gebrek lijden omdat ze geen werk hebben kunnen de mogelijkheid krijgen om getraind te worden in het afvoeren van plastic verpakkingsmateriaal uit het milieu naar de ondernemingen waar de recycling plaats vind”, aldus Waterberg.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES