zaterdag, mei 25, 2024
HomeNieuws uit SurinameExtra gevaarlijk vuurwerk steekt weer de kop op

Extra gevaarlijk vuurwerk steekt weer de kop op

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 28 dec – Extra gevaarlijk vuurwerk steekt weer de kop op. Dit concludeert de brandweer na inspectie van verscheidene handelszaken. Het verbod op levensgevaarlijke types als Maripa en Kronto wordt weliswaar nageleefd, maar heeft de import niet belet van gevaarlijkere soorten. Er wordt streng optreden in het vooruitzicht gesteld.

“Legaal of niet, als blijkt dat bepaalde soorten vuurwerk levensgevaarlijk zijn, dan zullen die alsnog op last van de procureur-generaal uit de handel worden gehaald”, zegt Glenn Cooman, publiciteitsman van het Korps Brandweer Suriname, tegenover de Ware Tijd.
Er worden al testen genomen om na te gaan hoe gevaarlijk het nieuwe spul is. Er is een pistool bij voor kinderen dat ontploffende projectielen afschiet.

Gevreesd wordt dat jongeren op elkaar zullen schieten. “Er is nieuw soort vuurwerk dat we dus eerder niet hadden en nu moeten we meten om te weten of ze gevaarlijk zijn”, aldus Cooman. Ook is er de Fish Killer die afgeschoten moet worden in water om een fontein te veroorzaken. Er zitten stukjes kunststof in die omstanders kunnen raken als de Fish Killer aan wal wordt afgeschoten.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES