maandag, mei 27, 2024
HomeNieuws uit SurinameWegenautoriteit niet zien als noodzakelijk kwaad

Wegenautoriteit niet zien als noodzakelijk kwaad

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 24 dec – De Wegenautoriteit Suriname, WAS, mag niet gezien worden als een noodzakelijk kwaad. Dit zegt Danny Lo Fo Sang, waarnemend voorzitter van de WAS. Er moet dringend verandering komen in de manier waarop de overheid aankijkt tegen het instituut. Recente ontwikkelingen in de relatie met de EU leggen extra druk op die noodzaak.

Nu de EU heeft besloten onderhoud van de WAS niet langer als voorwaarde te stellen voor het financieren van twee grote projecten, is de weg vrijgemaakt voor verandering van houding. “De overheid moet de WAS gaan zien als essentieel in het onderhoud van wegen en bruggen”, zegt Lo Fo Sang. De koppeling van beide projecten aan het voortbestaan van de autoriteit heeft kwaad bloed gezet.

In politieke kringen is jarenlang verzet geboden, wat tot stagnatie heeft geleid van de modernisering van de Nieuwe Haven. Het andere project, herstel van de weg naar de Southdrain-veerdienst met Guyana, is eveneens jarenlang opgehouden. Voor andere infrastructurele projecten wordt EU-financiering nog wel opgehangen aan de WAS, die nu een kwijnend bestaan lijdt. “Nu moet gaan blijken wat de werkelijke houding is van de overheid”, aldus Lo Fo Sang.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES