donderdag, februari 22, 2024
HomeNieuws uit SurinameIDB-lening voor capaciteitsversterking overheid

IDB-lening voor capaciteitsversterking overheid

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 24 dec – Suriname zal vier miljoen dollar lenen bij de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank, IDB, voor versterking van de technische en institutionele capaciteit van de overheid. Het geld gaat naar formulering en uitvoering van het handelsbeleid en relevante overeenkomsten. Vooral het ministerie van Handel & Industrie, HI, zal versterkt worden.

HI zal onder meer effectieve mechanismen instellen voor overleg tussen overheidsinstellingen en de privé-sector. Volgens de IDB zal ook een effectief informatie- en communicatiesysteem worden opgezet. Personeel zal worden getraind en instituten worden ondersteund in het omgaan met sectorale handelskwesties die betrekking hebben op landbouw.

Ook sanitaire en phytosanitaire standaarden en intellectuele eigendom krijgen ruime aandacht. Het betreft obstakels die het volop benutten van handelsliberalisatie en globale integratie in de weg staan. Ook het Bureau of Standards zal opgezet worden. Er komt ook technische hulp voor het opzetten van een handelsstrategie. De looptijd van de lening is twintig jaar tegen een variabel rentepercentage.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES