zondag, februari 25, 2024
HomeNieuws uit SurinameMilieu gunstig voor verlaging rentetarieven

Milieu gunstig voor verlaging rentetarieven

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 23 dec – Het economische milieu gaat zodanig de gunstige kant op, dat de algemene banken de rentetarieven verlagen of verlaging overwegen. De DSB Bank heeft al besloten tot een verlaging van twee procent. “Je zal mee moeten gaan met de concurrentie, dus ik denk niet dat we veel zullen verschillen van de overige banken,” zegt directeur Jim Bousaid van de Hakrinbank tegenover de Ware Tijd.

Onder meer wordt als prikkel gezien de verlaging van de kasreserve bij de Centrale Bank van Suriname, CBvS, met drie procent. Er komt meer geld vrij voor leningen. De maatregel wordt in verband gebracht met de voorspelde groei van minimaal vijf procent het komend jaar. “En die groei moet gefinancierd worden, dus het geld moet ergens vandaan komen”, aldus Jim Bousaid.

De kasreserve-regeling verplicht de banken om renteloos een kasreserve aan te houden bij de CBvS en betreft tegoeden van cliënten in lokale valuta. De bedoeling is te voorkomen dat teveel geld rouleert. De dalende rente “is geen cadeau voor de samenleving, maar een verdienste voor alle offers die we hebben gebracht om dit punt te bereiken,” zegt directeur Anne Harmsma van RBTT-bank.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

1 REACTIE
  1. is tog erg met de banken met die rentes.t moet alang rond 6-7% willen wij beter vooruitgaan. wij lijken wel idioten denken de bankdirekteuren. verlagen die rente mang, is al genoeg!. welke goede economische raporten moeten nog komen.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES