maandag, december 4, 2023
HomeNieuws uit SurinameIndringer colonne Balkenende dient strafklacht in

Indringer colonne Balkenende dient strafklacht in

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 23 dec – Francisco Jadoenathmissier, de man die met zijn auto zich invoegde in de colonne van de Nederlandse premier Balkenende, heeft een strafklacht ingediend tegen de politie. Hij zegt onder meer een gebroken tand en een gekneusde rechterschouder te hebben overgehouden van de manier waarop de politie is opgerteden. Zijn dertienjarige dochter Danica Jadoenathmissier zegt een trauma te hebben overgehouden aan klappen die ze kreeg toegediend.

Het kind bevond zich in de auto,die werd klem gereden, omdat Jadoenathmissier geweigerd had uit de colonne te gaan. Hij zegt geen moment een aanslag te hebben overwogen, zoals de politie bleef volhouden totdat hij acht dagen later werd vrijgelaten. “Als dat werkelijk zo is denk ik niet dat ze me nu zouden hebben vrijgelaten”, zegt Jadoenathmissier. Het is ook niet waar dat hij aanleiding heeft gegeven.

“Als ik inderdaad een wapen in mijn handen, had zat ik nu niet hier, mijn auto zou doorzeefd zijn,”, aldus Jadoenathmissier. De politie zou ook allerlei niet-relevante vragen hebben gesteld. Zo werd gevraagd wat hij afweet van de moord op een politie-officier in de jaren negentig. Jadoenathmissier is in 1993 veroordeeld wegens brandstichting bij de Surinaamse Televisie Stichting. Hij was toen militair.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES