De Ware Tijd weigert opname rectificatie De West

0

PARAMARIBO, 23 dec – de Ware Tijd heeft geweigerd de door de rechter opgedragen rectificatie van De West op te nemen. Er kan geen uitvoering worden gegeven aan het vonnis dat rectificatie voorschrijft van beschuldigingen aan het adres van de Deviezencommissie. De West heeft de weigering toegejuicht als een overwinning voor de persvrijheid.

Het vonnis wordt bestempeld als het muilkorven van de pers. Vooral het doen rectificeren in een andere medium wordt scherp veroordeeld. De Ware Tijd spreekt van een precedent, dat ernstige gevolgen kan hebben voor de persvrijheid. “Het volgen van rechterlijke uitspraken in de tijd, kan resultaten teweeg brengen die niet optimaal of zelfs ongewenst zijn”, wordt gesteld in een redactioneel artikel.

Een vonnis dat dwingt tot zulke resultaten kan niet anders dan als onterecht worden ervaren. “Dit zal met name het geval zijn wanneer een precedent naar de huidige inzichten niet meer optimaal of rechtvaardig wordt ervaren”, aldus de Ware Tijd. De aangeboden rectificatie is dan ook geweigerd. De West kan zich nu beroepen op overmacht voor het niet uitvoeren van het vonnis.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.