dinsdag, april 23, 2024
HomeNieuws uit SurinameGroei bewustzijn waar te nemen over risico hiv

Groei bewustzijn waar te nemen over risico hiv

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 22 dec – Het bewustzijn onder burgers over de risico’s van hiv/aids-besmetting is in korte tijd aanmerkelijk toegenomen. Dit meldt het Nationaal Aids Programma, NAP. Het aantal mensen dat zich in december gemeld heeft voor een test is bijna gelijk aan het totale aantal vorig jaar. Het succes wordt vooral toegeschreven aan de invoering van de sneltest.

Met deze rapid test op verscheidene lokaties, is het resultaat binnen twintig minuten bekend. Traditionele testen nemen minimaal twee weken in beslag. “Het blijkt dat de Surinamer bewuster wordt. En we willen uiteindelijk dat alle Surinamers weten wat hun status is, zodat ze, indien het negatief is, het zo houden”, zegt Wendy Emanuelson, preventiecoördinator bij het NAP, tegenover de Ware Tijd.

Vorig jaar hebben zich 501 personen gemeld en van 1 tot 14 december 382. Verwacht wordt dat de vijfhonderd ruim gepasseerd zal worden, daar niet alle gegeven nog zijn verwerkt. De testen vormen deel van de Know Your Status-campagne. “We zijn tevreden over het resultaat van de campagne”, aldus Emanuelson. Voorlopig blijkt dat meer mannen dan vrouwen zich laten testen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

1 REACTIE
 1. It is approved for hypotrichosis of eyelashes, meaning hair loss.
  Sometimes excessive loss of eyelashes is caused by an incipient or advanced medical condition, such as an
  abnormality in the thyroid or pituitary glands. Having said that,
  if your eyelashes are brittle, you will see a significant enhancement your
  eyelashes will get stronger and will surface fuller and thicker.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES