woensdag, april 24, 2024
HomeOnderwerpenEconomieHandelsmissie Nederland - Suriname eind mei

Handelsmissie Nederland – Suriname eind mei

-

Does Travel - naar Suriname

De Nederlandse ambassadeur Ernst Noorman (l), directeur Peter Oerlemans van InterExpo Caribbean (m), en voorzitter Shubas Gangpat van de National Livestock & Agriculture Foundation Suriname (r) bij de aankondiging van de de Handelsmissie ‘Duurzaam zaken doen tussen het Koninkrijk der Nederlanden en Suriname’ dinsdag tijdens een persconferentie in hotel Royal Torarica. De missie heeft tot doel duurzame samenwerkingsverbanden te starten tussen Surinaamse en buitenlandse ondernemers. Deelnemers van het Caribisch gebied, Latijns-Amerika en het Koninkrijk der Nederland zullen het congres bijwonen. De missie duurt dit jaar van 25 tot en met 26 mei. Lees ook: Antilliaanse, Nederlandse zakenlui naar Suriname.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

20 REACTIES
  1. Kijk naar die foto. Die heer in het midden ziet er echt uit als een slager die een zeer magere varken moet slachten. De heer rechts is opnieuw z’n paperassen aan het bekijken, hij kent z’n feitjes nog niet zo goed. De heer links is iets aan het verkopen wat hij zelf niet zou kopen.


    Maak melding
  2. Landbouwsector, rijst, bloementeelt, groententeeltCassaveteelt en export in Suriname,
    – veeteelt, schapenteelt, geitenteelt ondernemingen
    – melksector/melkcentrale
    – eco – toerismesector,
    – onderwijs en wetenschappen,
    – aardoliesector
    – zonnepanelen
    – mijnbouwondernemingen,
    – houtsectorondernemingen, productiegericht, vloeren, houtenhekken, raamkozijnen, deuren, houtentuinhuizen, houtentuinmeubels, houtenbedden, houtenkasten, enz
    – glasindustrie
    – rijkswaterstaat, infrastructuur, dijken, kanalen, inpoldering van laaggedeelten van Paramaribo-noord/Suriname, Inpolderingen, pompgemalen, trenzen, kanalen, irrigatiekanalen, bouwtekeningen, aanleg een onderhoud,
    – visserij/zee, rivier, zwamp, garnalen, kweken van vissoorten en exporteren,
    – planten, landbouw als bloemen,
    – gebouwen en huizen op te zetten,
    – EBS onder de loep te laten nemen
    – Waterleidingbedrijf onder de loep te laten nemen
    – scholing, wetenschappen samenwerking
    – rivierhaven van Paramaribo onder de loep te laten nemen, oplslag, transport en logistiek, afhandeling van goederen
    – Luchthaven van Zanderij onder de loep te laten nemen, opslag, koeling, transport en logistiek,
    – afvoerkanalen van Groot-Paramaribo, de kuststrook,

    Waar liggen de kansen voor Suriname, samenwerking van Nederland, Suriname en Nederland in het Caribischgebied,

    Wat heeft Suriname te bieden en wat kan Nederland, Nederlandse Antillen daaraan hebben? De samenwerking

    – politie en veiligheid, samenwerking/grensoverschreidende criminaliteit/uitlevering van criminele onderdanen,
    – leger en veiligheid, samenwerking/uitlevering van criminele onderdanen,
    grensbewaking, luchthaven, op zee, enz
    -rechterlijke macht, samenwerking
    -medische wetenschappen/samenwerking/zika, BOG, universiteit,
    -technische wetenschappen/technologie/samenwerking
    – dienstverlening
    – sport en cultuur/voetbal, zwemmen, hardlopen, fietsen, enz
    enz, enz.

    Recht En Waarheid Maken Vrij

    God Zij Met Ons Suriname


    Maak melding
  3. passant,

    Produceren is niet het probleem, investeren is ook niet zo het probleem, het probleem is vooral een exportmarkt te vinden. Als je naar het Westen wilt exporteren, dan zul je dus zaken moeten gaan doen met een Westerse agent of onderneming, die vervolgens bijna de gehele winst inpikt. De Westerse landen hebben de import in die zin dichtgetimmerd dat het een voorrecht van Westerse bedrijven/agenten is geworden. Zij moeten nl de winsten behalen. Op deze manier kunnen ze dan de ontwikkelingen in de 3e-wereldlanden controleren en bepalen.


    Maak melding
  4. @Samundar

    Een heel uitmuntende reactie! Dit is de uitdaging die Surinaamse productieondernemers, exportmarkt moet aangaan en oplossen.

    Nu je dit zichtbaar hebt gemaakt, kan ik alleen zeggen, werk aan de winkel voor de productie- en exportbranche. Het westen beheerst en Suriname moet daarom slim proberen in te spelen via Nederland en Nederlandse Antillen. Dat is nu net de uitdaging die Suriname op een tactische manier moet oplossen.

    DDB is wel degelijk een obstakel, maar zulke obstakels als DDB zijn in de wereld wel te overwinnen, zie Cuba en USA of USA met talrijke Schurkenlanden/moslimlanden, China enz in de wereld. Hetzelfde kan van Nederland gezegd worden.

    Dus het kan wel, ondanks DDB een obstakel is of Suriname een derde wereldland is. Suriname moet vanuit gaan, ik heb wel wat te bieden, we kennen elkaar, enz en verbonden met elkaar als een ruiter op een paard, samenwerken enz.

    DDB zal moet ophouden om kritiek op de Noordzee te hebben en daarmee de ontwikkeling, welvaart en welzijn enz van Suriname op te houden, door zijn eigen persoonlijke problemen.

    Recht En Waarheid Maken Vrij

    God Zij Met Ons Suriname/rs


    Maak melding
  5. @passant & @Samundar, zijn heel duidelijk in hun reacties.

    Maar die @koos is een probleem in deze.
    Er is geen enkele ‘vooruitgang te bespeuren’ in zijn reactie.


    Maak melding
  6. Het lijkt mij verstandiger met deze ondernemers te verkennen hoe de import gereduceerd kan worden door voor de eigen markt te gaan produceren.
    Dan kan men met minder risico kleinschaliger opstarten en de basis creëren voor export in de regio.

    Wat Passant en Samundar aangeven bevat de kern van het probleem voor het creëren van exportcapaciteit. Zuid Oost Azie is reeds de fabriek van de wereld geworden met daaiende industrieën en enorme reservoirs heel goedkope arbeiders. In China stampt men in 1 jaar een chipsfabriek uit de grond in Suriname doet men jaren over een casave fabriekje die de naam fabriek niet waardig is. Het laatst is niet negatief bedoeld maar het onderogen zien van de beschikbare middelen, kennis en kunde en vooral Attitude.

    In Suriname wonen slechts 500.000 mensen en binnen 1.000 km rondom Paramaribo vindt men heel veel bomen en relatief weinig mensen.

    De export van Nederland hoewel enorm gaat voor het allergrootste deel ook niet verder dan 500 km over de grenzen. maar ja in dat gebied wonen een paar honderd miljoen kapitaal krachtige consumenten.

    Het is zaak simpel te denken en te concentreren op nuttig voor de eigen economie (minder import) en waar hoe bulk gerealiseerd kan worden of Niches gevonden kunnen worden met relatief geringe investeringen:
    In mijn ogen zijn dat:

    1) Eco toerisme gericht op Amazonia (hoog niveau met veel personeel per gast.
    2) Duurzame hout productie (specialiteiten) in samenhang met Olie palm.
    3) Saneren van de informele goudwinning en versnelde uitbouw van IAM Gold en Surgold en reductie van de informele mijnbouw. Informeel verspilt te veel goud en vervuilt te veel.
    4) Saneren van Suralco en Brokopondo eventueel naar een niche Alu industrie (klein schalig). Alcoa fonds laten creëren voor renovatie Brokopondo, Herstel milieu schade en sanering Paranan. Veel lowtech werk dat door Alcoa met terug sturen van Dollars gefinancierd moet worden.
    5) Aan de uitbouw van hout verbinden van het verwerken van afvalhout tot afgeleide producten (biomassa of celulosse).
    6) Het herontwikkelen van Palmolie maar dan op Duurzaam geproduceerd volgens de actuele stand van de techniek.

    Hout en Oliepalm zijn in eerste instantie geschikte exportproducten.
    Met toeristen op een hoog niveau komen dollars en euro’s binnen en kunnen veel banen gecreëerd worden.


    Maak melding
  7. Passant en Jojo
    Van jullie reacties wordt ik blij, hup positief erin, aan de gang met wat je wel heb, niet dat het allemaal zomaar opgelost is maar je moet ergens beginnen.
    Dat negatieve geblaat en niet met oplossingen komen zoals hier zoveel gebeurt door anderen lost niets op.
    Suriname is mijns inziens een mooi land met mogelijkheden die met wat hulp van welwillende ondernemers ( en natuurlijk werken die ook voor hun eigen winst) prima weer opgebouwd kan worden.


    Maak melding
  8. Heer ambassadeur Noorman,
    Het is makkelijk praten, de vraag is van een ieder welke garanties geeft u. Welke sociale zekerheid is er in Suriname.


    Maak melding
  9. Die witte mannen die Hofwijks de straat op sturen volgens Baas.

    Komen hem nu een handje helpen om het land vooruit te helpen; uit de shit te halen.

    Brakra Basie, krijgen weer een kans en nu van de man die samen met Herrenberg had bedacht dat alles war met Holland te maken had,(beelden, straatnamen, symbolen) vernietigd moeten worden.

    Suriname trotse stromen, Suriname heerlijk land. Wat een Clowns 🙂


    Maak melding
  10. Samunder, je moet je gewoon de kaas niet van het brood willen laten eten, That’s All,en zelf initiatiefen zien te ontwikkelen en de handen uit de mouwen willen steken


    Maak melding
  11. @Barnie,
    De dagen van CH zijn geteld.
    Hij zal eind juni 2016 niet halen met zijn demonstratie wij zijn moe.
    Want wij worden nu ook al moe van zijn Aktie die nog steeds niets oplevert dan onrust.
    Hij zal opgepakt worden deze ambtenaar vergeet dat bijverdienen met zulke acties en het niet opgeven aan de belasting dienst een overtreding is.


    Maak melding
  12. Hans,

    Alles wat de Surinaamse bedrijven kunnen, kunnen de Westerse bedrijven beter, omdat zij de capaciteit, kunde, kennis, kapitaal, kader, contacten, markt, infrastructuur, poitieke backing hebben die Suriname niet heeft.

    Export naar het Westen wordt daarmee een politieke zaak dat vnl via handelsverdragen geregeld moet worden, want de inheemse bedrijven worden zó weggeconcurreerd door de Westerse.

    Er zijn heel wat beperkende importmaatregelen in het Westen en van een vrije markt is echt geen sprake. Bovendien subsidieren de Westerse landen hun agrarische sector flink, maar zodra een 3e-wereld land ook maar 1 Euro subsidie geeft aan hun boer, volgt een importverbod in het Westen. Bovendien hanteren ze bepaalde wapens, terecht en onterecht, zoals bacteries, schimmels enz. om de import te weren.


    Maak melding
  13. Wat gebeurd er alsje een dief tot president maakt.???wat gebeurt er als je een ongeschoolde de president stoel geeft????lieve mensen,dit gebeurd er met een land als suri.als je een MOORDENAAR TOT PRESIDENT MAAKT. Koos,Deze regering gaat dit alles nooit kunnen realiseren wat je allemaal zoooo mooi heb opgesomd.deze man zijn talent is:MOORDEN.hij heeft dit bewezen zonder pijn en moeite.


    Maak melding
  14. Samunder, is dat dan een reden om je er maar gewoon bij neer te leggen, en min of meer het slachtoffer te blijven spelen, lekker fatalistisch en passief wel. Met die houding bereik je natuurlijk ook niets. Maar is een van de grootste importeur van Surinaamse producten in Nl. niet zelf een Surinamer


    Maak melding
  15. @ Kris,

    Het is niet de taak van de ambassadeur van Nederland om zich te bemoeien met de sociale zekerheden in Suriname. Of bedoel je misschien: Wat brengt het op? Nou, als je bereid bent de handen uit de mouwen te steken misschien een leuk extraatje. Zo is Nederland na de Tweede Wereldoorlog ook uit de as herrezen! Eensgezind en wilskrachtig. Maar dat ontbreekt er in Suriname al tientallen jaren aan. Je kunt natuurlijk op je stoeltje onder de manjaboom gaan zitten wachten tot het geld uit de hemel valt, maar dan kun je heel lang wachten. Welke garanties wil je? No cure, no pay!


    Maak melding
  16. @ Ka Dee,

    De wapens oppakken tegen je eigen ongewapende volk? Moet je daar durf voor hebben? God bewaar me! Hoe krijg je het uit je koker, smerige paarse lafffe rat!


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES