donderdag, april 25, 2024
HomeOnderwerpenEntertainmentFATU reikt check van 22.000 euro uit aan talenten Amsterdam Zuidoost

FATU reikt check van 22.000 euro uit aan talenten Amsterdam Zuidoost

-

Does Travel - naar Suriname

Jeffrey Spalburg, comedian en host van de langstlopende comedyshow van Nederland FATU, reikt op donderdagavond 17 maart een check uit van ruim 22.000 euro aan talentontwikkelingsorganisatie Krater Art & Community. Dit gebeurt tijdens de opening van talentenfestival In The Picture in het Bijlmer Parktheater.

FATU vierde op zondag 28 februari zijn 10-jarige bestaan met de benefietshow FATU XL in een volledig uitverkocht Heineken Music Hall met de grootste comedynamen van Nederland: Jandino Asporaat, Jörgen Raymann, Najib Amhali en Roué Verveer. Daarbij kwam in totaal 22.000 euro binnen voor jonge talenten uit Amsterdam Zuidoost.

FATU is 10 jaar geleden kleinschalig begonnen in het oude Krater Theater onder de flat Hofgeest in Amsterdam Zuidoost en momenteel vier keer per jaar te zien in het Bijlmer Parktheater. De inkomsten van FATU XL gaan naar de talenten van Talentlab van Krater Art & Community. Zo kunnen zij weer een jaar lang lessen volgen in theater, dans, spoken word en natuurlijk comedy in het Bijlmer Parktheater. Via Talentlab worden jonge talenten uit Zuidoost begeleidt met als doel om door te stromen naar het kunstvakonderwijs, naar onafhankelijke dans- en theatergezelschappen of naar zelfstandig cultureel ondernemerschap.

FATU staat voor verbinding zoals blijkt uit deze benefieteditie. Spalburg: “Ons publiek is multicultureel. Een goede mix van man en vrouw en van jong tot oud. Daarom hebben we niet alleen deze topcomedians bereid gevonden om samen ons jubileum te vieren maar dragen ze ook bij aan de ontwikkeling van nieuwe talenten in Zuidoost.”

fatu2
[Foto: Jeffrey Spalburg en manager Krater Art & Community Saundra Williams tijdens FATU XL (foto’s: Jean van Lingen)]

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES