donderdag, april 25, 2024
HomeOnderwerpenEconomieImporteur hoopvol bij daling wisselkoersen in Suriname

Importeur hoopvol bij daling wisselkoersen in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 4 feb – Combé Markt, importeur van vooral levensmiddelen, is ietwat optimistischer dezer dagen. Het heeft allemaal te maken met de richting van de wisselkoers van vooral de dollar. Die daalt.

Naar het zich laat aanzien, werkt de gelegenheidsconstructie van wisselkantoren en publieke handelsbank SPSB. De dollar duikt al onder de vijf Surinaamse dollar per stuk. “We hebben bestellingen kunnen plaatsen voor vier Surinaamse dollar en vijf en negentig cent per dollar. Je ziet duidelijk dat de koers naar beneden gaat”, zegt Radjen Ramsoedit, directielid van Combé Markt, tegenover Dagblad Suriname.

De wisselkoers voor de dollar zat in januari al op vijf en een halve Surinaamse dollar. Mogelijk spelen ook andere economische grootheden. Volgens Ramsoedit neemt de vraag naar goederen af. Dat heeft meer te maken met het oordeel van de consument. Die heeft nu minder te besteden. “Zelfs aardappelen, uien en olie worden nu minder gehaald”, aldus Ramsoedit. Dit kan weer leiden tot lagere importen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

21 REACTIES
  1. Raar reken even uit. Uien vanaf het land €0.17. Hier komt nog transport bij.
    Hoezo koers. In su kan de uien nog steeds voor srd 2.50 per kilo aan de man gebracht worden.

    Tjee


    Maak melding
  2. Nou ,nou, deze Ramsoedit is optimist numero 2.Op de eerste plaats als optimist staat hij, de lijder die ons zover in de pinarie heeft gebracht.,genoteerd.


    Maak melding
  3. Ze bedoelen dat de grote witwas operatie geslaagd is!!
    Weten jullie niet wie directeur is van SPSB

    Ginmardo Kromosoeto geïnstalleerd als nieuwe directeur Postspaarbank 🙂


    Maak melding
  4. Zouden de prijzen in de winkels en bij de pompen ook gaan dalen? ……denk het niet.
    Het geboefte met hun zuur verdiende € en $ lachen zich krom.


    Maak melding
  5. Koos deze ondernemer niet voor DDB en zijn partij?
    Had hij zijn werknemers niet de straat opgestuurd om een optocht te organiseren ten bate van de NDP. Ik zie ze nog lopen “nog 5 jaar en alles komt goed. Monie dé. Syriname wordt tweede Dubai”
    En nu het volk schijt pudding en hij lacht zich te barsten


    Maak melding
  6. OT; Net een interview gezien met ene Jogi die een document heeft weten te bemachtigen waarin salariskosten staan vermeld van 12 buitenlandse consultants, inclusief remuneratie van ex-CvBS chef Hoefdraad. Je haren staan overeind als je hoort dat Hoefdraad expliciet heeft aangegeven zijn salaris op een dollar rekening in de VS over te maken. Welke gouverneur van een CB doet zoiets?


    Maak melding
  7. Het complot gesmeed tussen de tegenstanders van de regering Bouterse met delen van de media wordt steeds duidelijker. Het is manifest dat deze media directeuren financieel goede tijden doormaken. En toch durft men te stellen dat zij de aller heiligste zijn van de democratie.


    Maak melding
  8. De cambio’s hebben nu met toestemming van de regering Bouterse en de Centrale bank hun miljoenen zwart geld wil kunnen wassen.

    Het is echt te gek voor woorden.


    Maak melding
  9. Suriname zit in grote economische problemen. Tegerlijkertijd gouden tijden voor de cambios en speculanten.In troebel water is het goed vissen vangen.Zonder structuren zal dit land verder afglijden.


    Maak melding
  10. Dit is natuurlijk je reinste onzin. Die USD 13milj. is een
    druppel op de gloeiede “nog vijf” plaat. De koers laat nu een
    dalende beweging zien, maar er zullen meerdere ingrepen nodig zijn om de dalende trend te continueren. De Governor
    heeft het geld niet in kas. De zwarte economie (ndp gestolen-geld) wel.

    Maar, zo’n zwarte economie mag internationaal gezien natuurlijk niet. Het is alleen acceptabel voor de Nationale Dieven Partij.


    Maak melding
  11. Volgens Ramsoedit neemt de vraag naar goederen af. Dat heeft meer te maken met het oordeel van de consument. Die heeft nu minder te besteden. 

    Dat de consument minder geld te besteden heeft, komt door de verhoging van o.a. de nutsvoorzieningen, de wisselkoers en de hoge prijzen van goederen.
    De consument moet met de rest van wat er overblijft van het salaris maar doen met slechts de eerste levensbehoeften. Er is geen ruimte voor luxe goederen nog minder om te sparen.


    Maak melding
  12. Zodra de nog openstaande srd schulden van de overheid weer betaald worden zal de koers weer stijgen.
    Dat weet men vandaar dat men niet durft uit te betalen.
    De srd s die nodig zijn kreeg financien van de CB. Als de CB nu geen leningen meer verstrekt aan de overheid ( nieuwe governor , wellicht nieuw beleid ?) dan zal de koers dus niet meer stijgen.
    Om de schuldeisers toch te kunnen betalen zal men subsidies afschaffen, belastingen verhogen of op 1 of andere wijze de uitgaven verminderen zoals niet betalen van de ziekenhuizen.
    Alleen door vermindering van de in omloop zijnde srds kan de koers nog stabiel worden gehouden of omlaag worden gebracht want er zijn geen mogelijkheden om de usd inkomsten te verhogen .

    Het is naar mijn mening dus niet zo dat door interventie van de cambios de koers nu een beetje gedaald is. De vragers / kopers van usd hebben voorlopig geen srd s meer om usd s te kopen.


    Maak melding
  13. @peterjackson”in troebel water is het goed vissen vangen,zonder structuren zal dit land verder afglijden” niet alleen in Suriname maar wereldwijd,want economie is gebakken lucht voor dwazen,wat vandaag omhoog gaat komt morgen weer naar beneden maar intussen zijn er schulden(leningen) door naïvelingen gemaakt en graaiers die miljoenen verdienen met bonussen wereldwijd, rijken worden rijker en armen worden steeds armer door Babylon bedachte systemen van inflatie, deflatie en hyperinflatie, waardoor waardevermindering van geldstromen overal heeft plaats gehad door heel veel geld te drukken bij de FED en Europese centrale bank door corrupte toezichthouders en vriendjespolitiek waardoor er overal voedselbanken,nulurencontracten,flexwerkers en halvering pensioenen en mensen die met 2 of 3 banen moeten rondkomen om hun hypotheek en hoge huren te moeten betalen, dus niet alleen in Suriname is het hardtimes om te overleven maar wereldwijd zijn wij allemaal moderne slaven van multinationals elites, daarom is economie één grote zeepbel waar men niet op moet bouwen maar men moet zijn vertrouwen stellen op de ALMACHTIGE YAHWEH die ALLES IN ZIJN HANDEN HEEFT.


    Maak melding
  14. @ FER. E

    ” maar de prijzen in Su gaan NIMMER omlaag voor de consument “.

    Wel, in Europa ligt de leiding in handen van de ECB. In the US of A ligt het bij de FED.

    Maaaaaaaarrrrrrrrr in ” ZUREMARIBO ” is het flink GISSEN wat de leiding betreft !!!

    De ” wisselkantoortjes ” met namen als ” Tan Shaoyun “, ” Zhang Shuyan ” en ” Chao Hongbao ” zijn baas in eigen huis en hanteren een EIGEN ( meestal hoge ) wisselkoers.

    Sov gott ! CHAVÉZ


    Maak melding
  15. Koers nooit moro e go dale, wat gaat dalen is de srd aan waarde, met dank aan baas zijn paars corrupte boevenbende, gekozen door paarse oliedomme stommelingen die de kluts aan het kwijtraken zijn. Wahahahahahaha na devaluatie op devaluatie, brooodje ei 12.000 srd en soft in plastiek zakje met rietje vo 4.000srd is wat wederom in het verschiet ligt. Neks no fout. Hahahahaha


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES