donderdag, maart 28, 2024
HomeFotoGeologisch Museum Suriname heropend

Geologisch Museum Suriname heropend

-

Does Travel

Minister Jim Hok van Natuurlijke Hulpbronnen in Suriname bezichtigt de gesteenten in het Geologisch Museum, dat woensdag is heropend in het gebouw van de Geologische Mijnbouwkundige Dienst. De afgelopen periode was het museum niet adequaat geordend en voldeed het niet meer aan de eisen van deze tijd. Het is door studenten van het Natuurtechnisch Instituut (NATIN) opgeknapt en heringericht als onderdeel van een studieopdracht.

opening
Fernandes Express
KASSAV LIVE in Rotterdam

3 REACTIES
  1. 30 juli 2015

    Eindelijk !!!!

    Bestuderen en kennisvergaring van de in Suriname voorkomende gesteenten en mineralen is een noodzaak. En Srika heeft op dit forum vaker gewezen op de noodzaak van een opleiding in gesteenten. Te beginnen in het voortgezet onderwijs en zeker tijdens het vak aardrijkskunde.

    Hoe vaak zijn er al uit Suriname ”steentjes” en ”zand” geëxporteerd, en in werkelijkheid edelstenen, half edelstenen, diamanten etc. zijn. De Chinezen exporteren zand uit Suriname. Wat zit er in de delen van het zand ???

    Dit kan makkelijk uit Suriname, omdat bijv. de douane veelal geen kennis heeft over gesteenten. Bijvoorbeeld, niet alle diamanten hebben vlakke zijden en glinstering !! Door een leek kan dit dan gezien worden voor simpele waardeloze kwartssteentjes.

    Wil Suriname meer verdienen aan hun bodemschatten, is een terdege kennis van de gesteenten, mineralen ect. een noodzaak.

    Niet alleen maar door de geoloog, maar tot op zekere niveau ook door de burgers van Suriname. Zo bewaakt Suriname ook beter haar eigen bodemschatten en kan economisch dan meer uit halen.
    Srika


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES